Uppsala kommun

Invigning av Skölsta förskola med plats för 108 barn

Dela

Uppsala kommun inviger den nya förskolan i Skölsta tisdagen den 21 maj. Media är välkomna att delta när Eva Christiernin klipper bandet tillsammans med förskolebarn, personal och rektor Maria Carlsson.

Illustration: OBOS.
Illustration: OBOS.

Program

Från 9.00 till cirka 9.30: Inledning, invigningstal och bandklippning.

  • Fastighetschef för Uppsala kommun, Kajsa Trädgårdh, hälsar välkommen.
  • Ordförande för utbildningsnämnden (Socialdemokraterna), Eva Christiernin, håller invigningstal.
  • Övriga deltagare och talare:
    • Maria Carlsson, rektor
    • Joakim Henriksson, VD för OBOS Sverige
    • Stina Hultén, områdeschef för förskolan

Fakta om Skölsta förskola

Det första spadtaget togs i november 2022 och sedan mars 2024 är delar av förskolan i drift. Skölsta förskola har plats för 108 barn fördelade på sex avdelningar samt ett tillagningskök med kapacitet för 130 barn och personal. Förskolan har utformats som en trygg, lekfull och lärande miljö för både barn och pedagoger, belägen i ett vackert område med natur och skog.

Byggnaden är Svanenmärkt och har utformats för konceptet Start Learning, utvecklat av byggherren OBOS i samarbete med White Arkitekter – med fokus på: pedagogik, sund inomhusmiljö, minskad klimatpåverkan, yteffektivitet samt låga driftskostnader. Huset är byggt i trä och monterades på plats. 

Datum: 21 maj 2024
Tid: 9.00–10.00
Plats: Silvergransvägen 46, 755 94 Uppsala
Meddela gärna deltagande till: maria.schelin@uppsala.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustration: OBOS.
Illustration: OBOS.
Ladda ned bild

Uppsala är Sveriges fjärde största kommun med mer än 240 000 invånare. Här utvecklar vi Uppsala hållbart för att dagens och morgondagens invånare ska trivas och må bra. För här har vi nära till kunskap och samverkan. Här har vi nära till grönområden och inspirerande kultur. Här ska livet vara enkelt, tryggt och tillgängligt – för alla.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Pressinbjudan: Byggstart för Gränby simhall11.6.2024 09:10:57 CEST | Pressinbjudan

Nu startar bygget av Gränby simhall. På fredagen den 14 juni tar kommunen tillsammans med Uppsalas simföreningar det symboliska första spadtaget vid Gränby sportfält. Den nya simhallen är en viktig del för att möta det ökade behovet av simidrott, simundervisning och allmänhetens bad i kommunen. Efter spadtaget har media möjlighet att intervjua och ställa frågor till representanter för kommunen och simföreningarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye