Region Jönköpings län

Inspirationsdag för personer med rörelsenedsättning

Dela

Personer med rörelsenedsättning motionerar mindre än andra och upplever i många fall en sämre hälsa än personer utan rörelsenedsättningar. I syfte att få fler att röra sig och få en mer meningsfull och aktiv fritid anordnas en inspirationsdag vid Länssjukhuset Ryhov.

Fyra personer med gula landslagströjor i varsin rullstol på en curlingbana där tre personer kramas och en sticker armarna uppåt i luften.
En av inspirationstalarna den 15 maj är Viljo Petersson-Dahl, som tog silvermedalj med sitt lag i rullstolscurling på Paralympics i Beijing 2022. Foto: Sveriges Paralympiska Kommitté

Den 15 maj mellan klockan 15.00-18.00 kommer föreningar i Jönköpings län att visa upp och berätta vad de kan erbjuda personer med rörelsenedsättning. Platsen är trädgården vid Rehabiliteringsmedicinska kliniken på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Personal inom sjukvården är också välkomna att ta del av utbudet för att kunna hjälpa patienter att få en mer aktiv fritid.

– Tanken med dagen är att vi vill inspirera personer med rörelsenedsättning till en aktiv fritid och visa upp vad som finns i Jönköpings län. Det finns många hälsovinster med att få fler personer att aktivera sig och hitta ett meningsfullt fritidsintresse, säger Frida Strand, som är arbetsterapeut på Rehabiliteringsmedicinska kliniken.

Testa specialutrustning

Det är drop in och det behövs ingen anmälan. Intresserade kan komma och ta del av utbudet på plats när som helst under de tre timmarna. Inspirationsdagen är ett samarbete mellan Region Jönköpings län, Jönköpings kommun, Parasport Småland och RF-SISU Småland.

– För föreningarna är det ett gyllene tillfälle att visa upp sig och rekrytera fler aktiva. Besökarna kan få information om träningstider och de kan testa specialutrustning som kan behövas till idrotten. Det kommer också att finnas personer med olika funktionsnedsättningar på plats som kan berätta om hur möjligheterna ser ut för en mer aktiv vardag och fritid, säger Frida Strand.

Som exempel kommer Viljo Petersson-Dahl, landslagsspelare i rullstolscurling med silvermedalj från Paralympics 2022, att prata om sina upplevelser. 

När: Onsdag den 15 maj klockan 15.00-18.00
Var: Trädgården vid Rehabiliteringsmedicinska kliniken på Länssjukhuset Ryhov

Kontakt

Frida Strand
Arbetsterapeut på Rehabiliteringsmedicinska kliniken
Telefon: 010-242 26 17
E-post: frida.strand@rjl.se

Kontakter

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

Rachel De Basso utvald av EU-kommissionen att tala på Brysselkonferens4.4.2024 09:03:43 CEST | Pressmeddelande

EU-kommissionen har valt ut Rachel De Basso för att delta och tala på Cohesion Forum i Bryssel som pågår den 11-12 april. Konferensen har fokus på EU:s regionalpolitik och hur de beslut som tas på EU-nivå påverkar den regionala utvecklingen i medlemsstaterna. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen ska tala och Rachel De Basso kommer som enda svenska talare vara en röst för svenska regioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye