Vårdförbundet

Manifestation för att rädda vården på Sergels torg

Dela

Tisdag 14 maj klockan 18:30 ordnar Vårdförbundet avdelning Stockholm manifestationen ”Rädda vården” med anledning av den pågående blockaden inom hälso- och sjukvården. 

Sineva Ribeiro tillsammans med medlemmar i samband med övertidsblockad april 2024
Sineva Ribeiro tillsammans med medlemmar med plakat och press utanför Karolinska sjukhuset i Huddinge i samband med att övertidsblockaden startade 25 april 2024, avtalsrörelse 2024 Dan Lepp Vårdförbundet. Bilderna får användas fritt i medier förutsatt att fotografens namn anges vid publicering.

Den 14 maj samlas Vårdförbundets medlemmar - barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor - på Sergels torg för en manifestation för bättre villkor och för att rädda vården. Talar gör medlemmar samt Therese Svanström, ordförande TCO, Sineva Ribeiro, Förbundsordförande Vårdförbundet, Emil Skoglund, ambulanssjuksköterska och Styrelseledamot Avdelning Stockholm, Emma Jonsson, leg. barnmorska och ordförande avdelning Stockholm, Marlene Juhl, ordförande Vårdförbundet Student.

Plats: Sergels torg, Stockholm

Tid: 18:30

Bakgrund:

Sedan den 25 april råder övertids- mertids och nyanställningsblockad i samtliga regioner och fyra bolag i region Stockholm. Den 20 maj utökas blockaden till 29 kommuner. Bakgrunden är att avtalsförhandlingarna strandat mellan Vårdförbundet och SKR och Sobona. Vårdförbundet har bland annat yrkat på kortare arbetstid. 30 procent av Vårdförbundets medlemmar på avtalsområdet jobbar deltid, många för att de inte orkar heltid. Unga tycker att arbetsbelastningen är värst och fyra av tio unga tror inte det är sannolikt att de kommer jobba kvar i vården hela yrkeslivet. Samtidigt kan många tänka sig gå upp i heltid om veckoarbetstiden sänks. Om alla som idag jobbar deltid går upp till heltid blir det 8000 fler i yrkesgrupperna.

Kontakter

Vårdförbundets presstjänst0703 10 30 09 (ej sms)

Presstjänsten vardagar 06.00 - 20.00, helger och röda dagar 08.00-17.00. Presskontakter lokalt: vardforbundet.se/press/

Tel:070-310 30 09

Om oss

Vårdförbundet är ett yrkesförbund som samlar cirka 114 000 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Tillsammans utvecklar vi vården, våra arbetsvillkor och våra professioner. Från sjukdom och diagnos till hälsa och helhet. www.vardforbundet.se

Följ Vårdförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vårdförbundet

Vårdförbundet öppnar för förhandling på Sobonas område14.6.2024 13:02:23 CEST | Pressmeddelande

Den 13 juni mottog Vårdförbundet en hemställan från medlarna på Sobonas avtalsområde, som bland annat omfattar kommunala företag. Förbundsstyrelsen har noga analyserat förslaget och beslutat att tacka nej till hemställan i dess nuvarande utformning. Samtidigt ser Vårdförbundet att försämringar som tidigare föreslagits inte längre finns kvar. Därför öppnar förbundet för förhandling under medling på Sobonas avtalsområde.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye