AcadeMedia

Berghs School of Communication tar fjärdeplatsen bland världens kreativa elit i One Show College Ranking 2024

Dela

Berghs School of Communication har placerat sig bland världens främsta kreativa skolor i One Show College Ranking 2024. One Show är en av världens främsta tävlingar i kommunikations­branschen arrangerad av The One Club for Creativity i New York. Berghs studenter placerade sig på plats 4 av 140 skolor från hela världen. 

Berghs School of Communication
Berghs School of Communication Foto: Berghs

Berghs School of Communication, som förvärvades av AcadeMedia hösten 2023, placerade sig på en hedersvärd fjärde plats i rankingen som en av världens bästa skolor i kommunikation. Av de 36 länder som deltog placerade Berghs Sverige på tredje plats. Utmärkelsen som Berghs studenter har erhållit i One Show Young Ones tävlingen i New York är ett bevis på den högkvalitativa utbildningen som erbjuds av Berghs. I tävlingen, där unga talanger från alla hörn av världen tävlar med verkliga uppdrag och uppmanas att lösa kreativa problem inom kommunikation, design och reklam, visar Berghs studenters framstående förmåga och kompetens. Av en jury som bestod av 131 yrkesverksamma från hela världen och som granskade tusentals studentbidrag belönades Berghs School of Communication med 35 priser, varav fem guld, fyra silver och 10 brons samt 16 merits och rankas fyra i One Show Global College Ranking.

”Ett erkännande som detta, från en extern organisation som One Show, som är en global referenspunkt för kreativa talanger, särskilt i USA, bekräftar vårt arbete och engagemang för att erbjuda högkvalitativ utbildning. Vårt samarbete med Berghs School of Communication har startat på bästa möjliga sätt. Trots utmaningar som den internationella ekonomiska nedgången, fortsätter vi att sträva efter att erbjuda utbildning av högsta internationella standard", säger Christer Hammar, Segmentschef Vuxenutbildning på AcadeMedia.

"Vi är oerhört stolta över att se våra studenter vinna igen på One Show Young Ones i år. Att bekräfta skolans höga kreativa standarder år efter år är utmanande, och ändå fortsätter våra studenters arbete att sticka ut internationellt. Detta återspeglar våra gemensamma ansträngningar för kvalitativ utbildning inom kreativitet under ny ledning med AcadeMedia. Genom att ligga i topp i dessa tävlingar så bekräftar det att Berghs står för kreativitet och nytänk. När vi gör det konsistent över tid visar det på kvalitet, och systematiskt arbete", säger Camilla Wallander, VD Berghs School of Communications. 

Om One Show

One Show är en av världens främsta tävlingar i kommunikations­branschen arrangerad av The One Club for Creativity i New York. I studentdelen ‘’The Young Ones’’ tävlar studenter med sina kommunikationsidéer i tre olika kategorier, med möjlighet att ta hem en penna eller kub i valörerna guld, silver och brons. The One Club aktivt stöder nästa generation av reklam- och designkreatörer genom Young Ones Student Awards, som hyllar de mest lovande kommande internationella talangerna inom olika kreativa discipliner. 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

AcadeMedia driver för- och grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning, med verksamhet i Sverige, Norge och Tyskland. Vår drivkraft är att bygga ett mer hållbart samhälle med utbildning och lärande som grund. Läs mer om oss och vår verksamhet på academedia.se.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye