Region Jönköpings län

För ett jämställt Jönköpings län – årets JÄJ-konferens i Kulturhuset Spira 16 maj

Dela

För att uppnå en bättre jämställdhet i Jönköpings län behöver flera aktörer samverka, på flera nivåer och i olika frågor. Region Jönköpings län och Länsstyrelsen i Jönköpings län hälsar nu välkomna till Jäj-konferens 2024: För ett jämställt Jönköpings län, på Kulturhuset Spira den 16 maj.

Konferensen har tre huvudteman; makt, arbetsliv och maskulinitet. På konferensen möts forskare och praktiker i föreläsningar och samtal om hur ojämställdhet formas och om hur vi tillsammans skapar ett mer jämställt Jönköpings län. Konferensen är också en uppstart på arbetet med den nya länsövergripande strategin "Ett jämställt Jönköpings län 2024-2027". Länet jämställdhetsstrategi är framtagen av Länsstyrelsen på uppdrag av regeringen.

Konferensen har en bred målgrupp och de anmälda deltagarna är politiker, chefer och tjänstepersoner i länets kommuner och myndigheter men också från näringsliv och ideell sektor.

– Denna dag ÄR viktig, historien har visat oss och vi blir dagligen påminda om att vi inte är färdiga med jämställdhetsarbetet ännu – inte i vårt län, inte i Sverige eller i övriga världen. Kampen för jämställdhet har ibland skett med livet som insats, och verkligheten för många kvinnor är fortfarande hård, säger Per Eriksson, regionråd (C), som inleder och avslutar konferensen.

- För att utvecklingen mot ett jämställt samhälle ska fortsätta behöver vi arbeta med jämställdhet inom fler sektorer och i fler organisationer. Därför är jag glad över att konferensen har lockat deltagare från en mängd olika verksamheter, inom såväl offentlig som privat och idéburen sektor. Dagen kommer ge mycket kunskap men förhoppningsvis även nya idéer och spännande möten, säger Josefin Andersson, sakkunnig i jämställdhet på Länsstyrelsen.

Konferensen pågår klockan 9.00 – 16.00 i Kulturhuset Spira, Jönköping. Media är välkomna att närvara under dagen.

Läs mer om konferensens program och innehåll på webbplatsen Jäj – för ett jämställt Jönköpings län.

Kontakt:

Josefin Andersson
Särskilt sakkunnig jämställdhet
Länsstyrelsen i Jönköpings län
010-22 36 464

Per Eriksson
regionråd (C)
Region Jönköpings län
072-143 93 47, per.eriksson@rjl.se

Kontakter

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye