Byggföretagen

Byggföretagen lanserar skrift om byggprocessen

Dela

Byggföretagen har tagit fram en skrift som på ett enkelt och pedagogiskt sätt belyser alla steg på resan när ett hus blir till och vilka aktörer som har ansvar för varje steg. - Skriften är en genomgång av stegen som tar ett projekt från idé, genom planskede och genomförande, hela vägen fram till färdig byggnad. Den vänder sig till alla involverade och är ännu en del i Byggföretagens arbete för en högre och jämnare byggtakt, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

Vilka etapper måste klaras av innan ett hus är inflyttningsklart? Vilka yrkesgrupper är involverade? Vem ansvarar för vad? Följ med på resan när ett hus blir till.
Vilka etapper måste klaras av innan ett hus är inflyttningsklart? Vilka yrkesgrupper är involverade? Vem ansvarar för vad? Följ med på resan när ett hus blir till.

Många aktörer, med olika incitament och kopplingar till varandra, är involverade i en byggprocess. Utöver byggherre, kommun och stat finns regionala aktörer kopplat till exempelvis kollektivtrafik. Därtill kommer bland annat miljöorganisationer med möjlighet att överklaga byggandet och allmänheten som har rätt att ha synpunkter.

- Rätt beslut måste fattas i rätt tid utifrån rätt förutsättningar. Lyckade projekt kännetecknas av att berörda parter börjar samarbeta tidigt. Långa ledtider försvårar bostadsbyggande och är ett hinder för tillväxt, säger Anna Broman, näringspolitisk expert, Byggföretagen.

 Processen: Ett hus blir till – från idé till färdig byggnad är framtagen av Byggföretagen efter en förlaga producerad av Stockholms Byggmästareförening. 

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag som vill bygga Sverige på schyssta grunder.

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

Fler än 5 000 anmälda byggstölder under 202329.5.2024 05:45:00 CEST | Pressmeddelande

Antalet stölder från byggarbetsplatser ökar enligt ny statistik från Brottsförebyggande Rådet, Brå. Under 2023 anmäldes 5 253 inbrottsstölder från byggarbetsplatser. - Det är en ökning med över 500 stölder jämfört med 2022. Åtgärderna som gjorts för att komma till rätta med stöldligor har inte givit tillräckliga resultat, säger Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, Byggföretagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye