Samhall AB

1166 personer rekryterades till nya jobb utanför Samhall

Dela

Under 2023 lämnade totalt 1166 personer inom Samhalls arbetsmarknadspolitiska uppdrag bolaget för nya jobb hos andra arbetsgivare i olika delar av landet.

Jonathan Bergqvist

Samhalls uppdrag är att skapa efterfrågade, meningsfulla och utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättning. Varje år lämnar medarbetare Samhall för jobb hos andra arbetsgivare. Under förra året var det totalt 1166 personer som slutade på Samhall på grund av att de blivit rekryterade till en tillsvidareanställning eller tidsbegränsad anställning utanför bolaget.

– Vårt mål är att medarbetare ska lämna oss för jobb på den reguljära arbetsmarknaden och därför uppskattar vi, till skillnad från andra företag, när våra medarbetare går vidare till nya jobb. Det ekonomiska läget har påverkat arbetsmarknaden, vilket vi såklart har märkt av. Personer med funktionsnedsättningar är ofta de som drabbas hårdast. Vi är därför extra glada över alla kompetenta medarbetare som rekryterades av andra arbetsgivare förra året, säger Sara Revell Ford, vd på Samhall.

Medarbetarna som lämnade Samhall under 2023 började på arbeten inom bland annat restaurangbranschen, vård och omsorg samt inom bygg och tillverkning. Genom åren har över 200 000 personer fått jobb inom och genom Samhall.

– Varannan person med funktionsnedsättning som påverkar arbetsförmågan står idag utan jobb. Samtidigt har många företag och hela branscher kompetensbrist och behov av arbetskraft. Det innebär stora kostnader för individ, företag och samhälle i stort. Den här klyftan behöver vi gemensamt fortsätta arbeta för att sluta, det vinner alla på, säger Sara Revell Ford.

Samhall finns i hela landet och är Sveriges största företag med 24 000 medarbetare i 25 olika yrkesroller.

För mer information och kontakt med medarbetare som lämnat Samhall för annan anställning under 2023, kontakta presstjänsten, press@samhall.se.

Kontakter

Samhalls viktigaste uppdrag är att skapa utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättning genom att matcha rätt person till rätt arbete i konkurrensutsatta kunduppdrag. Företaget har över 25 000 medarbetare i hela landet och erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning och omsorg. Samhall ägs av svenska staten och genom åren har omkring 200 000 personer fått jobb inom, och genom, bolaget.

Följ Samhall AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Samhall AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye