Linköpings kommun

Pressinbjudan: Näringslivsdagen 2024

Dela

Välkommen att delta på Näringslivsdagen 2024, en dag där vi i år sätter extra fokus på innovation och hur vi tillsammans skapar Framtidsstaden Linköping.

Linköping har som första svenska stad vunnit EU-kommissionens pris iCapital Awards och vi kan därmed titulera oss som Europas mest innovativa stad. Under Näringslivsdagen ger vi flera exempel på vad som har lett fram till detta pris. Vi kommer även att diskutera vilka möjligheter näringslivet ser när vi nu står inför vår största stadsomvandlingen någonsin i och med att Ostlänken ska börja trafikeras 2035.

Dagen bjuder även på inspirerande företagsresor och utdelning av priserna Näringslivsdiamanten samt det nya priset "Alla behövs. Alla bidrar". Det nya priset tilldelas ett lokalt företag som särskilt har bidragit till att hjälpa Linköpingsbor som står långt från arbetsmarknaden ut i egen försörjning. På plats finns närmare 200 företagare samt tjänstepersoner och politiker från Linköpings kommun.

Tid: 23 maj kl: 08.00-12.15
Plats: Torn1, Tornbyvägen 1, Linköping

Media är välkomna att anmäla sig till nyheter@linkoping.se, senast 22 maj.

Kontakter

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 165 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye