Uppsala kommun

Pressinbjudan: Så röstade Uppsalaborna i folkomröstningen

Dela

Valnämnden presenterar det preliminära resultatet i Uppsala kommuns folkomröstning måndagen den 10 juni klockan 10.00. Välkommen.

Valnämnden bjuder in till pressträff för att offentliggöra det preliminära resultatet av hur Uppsalaborna röstade i folkomröstningen. På plats är valnämndens ordförande Ulrik Wärnsberg (S), som ger svar på hur kommuninvånarna i Uppsala svarade på frågan: 

Ska Uppsala kommun i översiktsplanen lätta på bebyggelseutvecklingen i Uppsala stad genom att planera för fler bostäder i tätorterna längs tågspåren Ostkustbanan (Storvreta, Vattholma och Skyttorp) och Dalabanan (Vänge och Järlåsa)?

Under pressträffen presenteras också en generell bild av hur genomförandet av EU-valet fungerat i kommunen. Resultatet för valet till Europaparlamentet 2024 hanteras och kommuniceras av Valmyndigheten.

Agenda:

  • Välkommen
  • Presentation av det preliminära resultatet
  • Nästa steg
  • Avslutning

Dag och tid:

Måndag 10 juni klockan 10.00
Adress: Uppsala Stadshus, Stadshusgatan 2, pressrummet, Dag Hammarskjöld

Anmälan görs till maria.schelin@uppsala.se eller via telefon 0702-84 32 55.

Anmälan senast 9 juni, klockan 12.00.

Det slutgiltiga resultatet i folkomröstningen är fastsällt senast den 19 juni.

Kontakter

Uppsala är Sveriges fjärde största kommun med mer än 240 000 invånare. Här utvecklar vi Uppsala hållbart för att dagens och morgondagens invånare ska trivas och må bra. Här har vi nära till kunskap och samverkan. Här har vi nära till grönområden och inspirerande kultur. Här ska livet vara enkelt, tryggt och tillgängligt – för alla.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Pressinbjudan: Byggstart för Gränby simhall11.6.2024 09:10:57 CEST | Pressinbjudan

Nu startar bygget av Gränby simhall. På fredagen den 14 juni tar kommunen tillsammans med Uppsalas simföreningar det symboliska första spadtaget vid Gränby sportfält. Den nya simhallen är en viktig del för att möta det ökade behovet av simidrott, simundervisning och allmänhetens bad i kommunen. Efter spadtaget har media möjlighet att intervjua och ställa frågor till representanter för kommunen och simföreningarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye