Sveriges Lärare

Välkommen till Sveriges Lärares första kongress

Dela

Sveriges Lärare får ny ledning vid kongressen i Norrköping.

Den 21-24 maj har Sveriges Lärare sin första kongress. Förbundet bildades 2023 av de två tidigare fackförbunden Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet. Den 23 maj ska det nya förbundet, som företräder cirka 300 000 lärare och studie- och yrkesvägledare i alla skolformer, välja sin ledning.
 
 
Media är välkomna att följa delar av kongressen på plats i Norrköping. 

Program den 21 maj: 

11.00-12.00 Invigning och återöppningstal av nuvarande förbundsordförande, samt tal av bland andra skolminister Lotta Edholm (L). 
 
Program den 23 maj:
 
 
14.00-16.30 Val av förbundsordförande, 1:e och 2:e vice förbundsordförande och förbundsstyrelse. 
 
Plats:   
Louis De Geer Konsert & Kongress, Norrköping. 
https://louisdegeer.se/konferens/ 

 
Anmälan skickas till:
 
 

hanna.svensson@sverigeslarare.se 
och/eller 
press@sverigeslarare.se 

Nyckelord

Kontakter

Sveriges Lärare

Sveriges lärare har det viktigaste samhällsuppdraget – att ge våra barn och elever en likvärdig utbildning av hög kvalitet. Och lärare ska ha bra löner och bra villkor. Som det största akademikerförbundet jobbar vi för att göra skillnad för Sveriges lärare och studie- och yrkesvägledare. Med 300 000 medlemmar är vi en kraft att räkna med på varje arbetsplats.

Följ Sveriges Lärare

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Lärare

Sveriges Lärarstudenter: Fler praktiska inslag behövs i förskollärar- och lärarutbildningarna17.5.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

En ny rapport från Sveriges Lärarstudenter, ”Det är VFU som ger verkligheten”, visar att strax över hälften av alumner från förskollärar- och lärarutbildningarna önskar att de hade fått mer tid ute i verksamheterna. Sju av tio upplevde sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU), som bra eller mycket bra. Däremot finns det behov av förbättring och förändringar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye