Göteborgs stift, Svenska kyrkan

Författarsamtal med Joachim Berner

Dela

"Alla dessa dagar som kom och gick" heter Joachim Berner bok som utkom förra året. Torsdagen den 30 maj möts Joachim och prästen Sara Wrige i samtal om den tredje åldern och perspektiv på livet. Samtelet sker på Stadsbiblioteket i Göteborg, är öppet för alla och gratis.

Joachim Berner f.d. chefredaktör för DN och Expressen samt redaktionschef på GP
Joachim Berner f.d. chefredaktör för DN och Expressen samt redaktionschef på GP Mondial

I den tredje åldern, mellan 55 och 70 år, är man inte gammal, men inte heller ung. Då kan det vara dags att koppla nya grepp på gamla tankebanor. En process som leder till nya perspektiv på manlighet, lycka, bekräftelsebehov, skilsmässor, andlighet och hälsa. Så vad ångrar vi, vad saknar vi och vad drömmer vi om?

Joachim Berner f.d. chefredaktör för DN och Expressen samt redaktionschef på GP i samtal med Sara Wrige, präst i Gamlestaden och teknologie doktor.

Samtalet är ett samarbete mellan Stadsbiblioteket och Se människan-scenen, Svenska kyrkan på Bokmässan och Sensus, som i en serie program under våren lyfter aktuella böcker.

Boken utgavs 2023 och är författade tillsammans med Johan Norberg.

Tid: Torsdag 30 maj kl 18.00-19.00

Plats: Göteborgs stadsbibliotek

Kontakt: Mikael Ringlander, präst och programchef Se människan, 031-771 30 56 mikael.ringlander@svenskakyrkan.se

Kontakter

Bilder

Om oss

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift, Svenska kyrkan

127 kyrkor i Göteborgs stift delar på 57 miljoner för bevarandet av kulturarvet14.5.2024 07:50:00 CEST | Pressmeddelande

Stiftsstyrelsen i Göteborgs stift har beslutat om fördelning av den Kyrkoantikvariska ersättningen (KAE) som går till restaureringar mm av kyrkor i Göteborgs stift. Pengarna ska gå till bevarandet av de kulturhistoriska värden i de kyrkor som Svenska kyrkan har ansvar för att vårda. Dock täcker inte ersättningen de behov som finns. Statens kyrkoantikvariska ersättning har varit densamma sedan 2009 och motsvarar inte behoven. Flera projekt blir utan pengar och därmed byggs en underhållsskuld upp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye