Högskolan i Halmstad

Högskolans avgångsstudenter firas under festlig avslutningsvecka

Dela

Läsåret på landets högskolor börjar nu närma sig sitt slut. I nästa vecka väntar en avslutningsvecka på Högskolan i Halmstad för att fira alla studenter som tar examen. Under veckan väntar allt från den stora examensmässan Utexpo och hundratusentals kronor i stipendieutdelningar till den festliga avslutningshögtiden på Halmstad Arena.

Fotograf: Anders Andersson
Fotograf: Anders Andersson

På Högskolan i Halmstad blir terminens sista vecka en fartfylld vecka där Högskolans talangfulla avgångsstudenter uppmärksammas och firas på allra bästa sätt.

Mässor och utdelning av stipendier

Avslutningsveckan inleds med examensmässan Utexpo där studenter visar upp sina examensarbeten för uppdragsgivare, handledare, näringsliv och allmänhet. I år ställs över 150 examensarbeten ut.

På Utexpo – och i samband med terminsslut – delas traditionsenligt en rad stipendier ut för framstående projekt, insatser och examensarbeten. Den totala stipendiesumman uppgår till flera hundra tusen kronor, där de största stipendierna är på 100 000 kronor.

Stipendiegivarna är företag, organisationer och Lektor Sten Fåhrés minnesfond. Stipendiet Till Georgis minne delas ut till särskilt framstående matematikstudenter.

Traditionsenlig avslutningshögtid på Halmstad Arena

Högskolans avslutningshögtid för alla avgångsstudenter har blivit en uppskattad tradition, och även i år blir finalen för årets avslutningsvecka högtiden på Halmstad Arena. Under den firas och tackas studenterna för sin tid på Högskolan under en festlig tillställning med musik, tal och utdelning av utmärkelserna Årets alumn och Årets student.

I år kommer sammanlagt drygt 900 studenter att samlas på arenan omgivna av sina anhöriga.

Högskolan i Halmstad strävar efter att ge sina studenter en studentupplevelse och erfarenhet av högsta kvalitet. Avslutningshögtiden markerar slutet på avgångsstudenternas studier. Tanken är att avslutningshögtiden ska vara en summering, hyllning och ett avstamp på samma gång:

– Vi på Högskolan i Halmstad är stolta över våra studenter. Vi vet hur mycket tid, möda och energi de som nu tar examen har lagt ned på sina studier. Vi vill därför hylla deras insatser och verkligen tacka dem för åren på Högskolan på allra bästa vis. Det gör vi med en festlig och minnesvärd högtid innan de tar nästa steg ut i livet och arbetslivet, säger rektor Susanna Öhman.

Det här händer under avslutningsveckan

Utexpo – examensmässa, Högskolehallen.

29 maj kl. 11–18

Invigning kl. 13.00, bland annat med tal av prorektor Malin Hallén

30 maj, kl. 11–15.

Stipendieceremoni kl. 13.00

Hälsoexpo – en praktikmässa med avgångsstudenterna på Hälsopedagogiskt program

29 maj, kl. 13.15–17.00, hus R, våning 3

Stipendieutdelning: Lektor Sten Fåhrés minnesfond – stipendier delas ut till Utvecklingsingenjörsstudenter på Högskolan för att uppmuntra till kreativitet och entreprenörskap

31 maj, kl. 11.00, i sal Bærtling, Visionen

Avslutningshögtid

31 maj, kl. 15.00–16.00, Halmstad Arena

Medier är välkomna till alla evenemang på campus under avslutningsveckan. Om du vill delta under avslutningshögtiden på Halmstad Arena, kontakta eventkoordinator Sofia Ryan Hägerling.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Anders Andersson
Fotograf: Anders Andersson
Ladda ned bild

Länkar

Om Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad 
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00
https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena Hälsoinnovation respektive Smarta städer och samhällen.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Digitala verktyg hjälper kvinnliga flyktingföretagare att undvika diskriminering13.6.2024 08:04:21 CEST | Pressmeddelande

Färsk forskning från Högskolan i Halmstad visar att kvinnliga företagare med invandrarbakgrund använder digitala verktyg för att undvika diskriminering. Studien visar också att flyktingar som driver företag i Tyskland känner mer motivation än de i Sverige. I sin avhandling om invandrarföretagande kartlägger Ghazal Zalkat invandrares syn på entreprenörskapets möjligheter och utmaningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye