Regeringsgatans fickparker har öppnat

Dela

Idag på biologiska mångfaldens dag invigdes de fickparker på Regeringsgatan som Alecta Fastigheter byggt. Fickparker är mindre parker som ersätter parkeringsplatser och med dessa vill Alecta Fastigheter testa hur gröna sociala ytor i stadsmiljön kan bidra till ökad biologisk mångfald på platsen. Det är också en del av en långsiktig ambition att göra platsen mer levande.

Caroline Strömblad, affärsutvecklare stadsutveckling och Lena Boberg, vd på Alecta Fastigheter vid invigningen av fickparkerna på Regeringsgatan. Alecta Fastigheter

Caroline Strömblad, affärsutvecklare stadsutveckling på Alecta Fastigheter var en av huvudpersonerna i samband med dagens invigning.

- Vi har en långsiktig ambition om att göra området kring fastigheten Höjden på Regeringsgatan mer levande. Det görs inte i en handvändning utan vi gör det steg för steg och testar oss fram. Det känns härligt att kunna öppna idag och jag är så nyfiken på att se hur satsningen tas emot av hyresgäster, grannar och förbipasserande, säger Caroline Strömblad. 

Öppningsdatumet 22 maj är tajmat med biologiska mångfaldens dag, ett tema som också är en viktig del i satsningen.

- Vi har stort fokus på biologisk mångfald i våra plats- och stadsutvecklingsprojekt och vi testar oss fram utifrån varje plats specifika förutsättningar. Det ska bli otroligt spännande att testa och utvärdera fickparkers roll för den biologiska mångfalden och vi hoppas såklart att både pollinatörer och människor ska se detta som ett välkommet inslag på denna del av Regeringsgatan, säger Nickie Excellie, Chef Kommunikation och hållbarhet på Alecta Fastigheter

Alecta Fastigheter har anlitat SWECO för att utforma fickparkerna.

Vid ytterligare frågor kontakta:

Anna Fager Persson, ansvarig extern kommunikation Alecta Fastigheter 0709-803209

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om oss

Alecta Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag och ett av de största i Sverige. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda drygt 52 miljarder ska växa de kommande åren. Vi är långsiktiga, framtidsorienterade och arbetar varje dag med att skapa framtidsvärde genom att lyfta människor, verksamheter och städer och ge god avkastning till Alectas pensionssparare.

Följ Alecta Fastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta Fastigheter AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye