Region Jönköpings län

Träffa EU-ministern på Europaforum 31 maj

Dela

EU-ministern Jessika Roswall och tidigare EU-kommissionären Cecilia Malmström deltar när Europaforum hålls på Kulturhuset Spira den 31 maj. Konferensen är en mötesplats för att skapa dialog kring aktuella frågor på EU-arenan och hur de påverkar på lokal och regional nivå.

Tre kvinnor i runda porträttbilder framför Kulturhuset Spira.
Tidigare EU-kommissionären Cecilia Malmström, Sveriges EU-minister Jessika Roswall (M) och Annika Wäppling Korzinek, chef för Europeiska kommissionens representation i Sverige, kommer att prata om Sverige, EU och världen på Europaforum den 31 maj.

Europaforum Småland Blekinge Halland South Sweden anordnas för sjätte gången och i år är Region Jönköpings län värd. Året upplaga är extra intressant med anledning av EU-valet den 9 juni. På konferensen deltar politiker och tjänstepersoner inom regioner och kommuner. Årets tema är klimatomställning, demokrati och samverkan i en föränderlig värld. Representanter för media är varmt välkomna att delta.

När: Klockan 09.30-15.30 fredagen den 31 maj
Var: Teatersalongen på Kulturhuset Spira i Jönköping

Träffa talarna
Först ut under dagen är Sveriges EU-minister Jessika Roswall (M) samt Cecilia Malmström, tidigare EU-kommissionär och EU-minister, och Annika Wäppling Korzinek, som är chef för Europeiska kommissionens representation i Sverige, som kommer att prata om Sverige, EU och världen. I en paus finns särskild tid avsatt för media att träffa talarna samt Rachel de Basso (S), regionstyrelsens ordförande, mellan klockan 10.45-11.15 i lokalen Utsikten på våning 2.

Hela programmet till Europaforum

Anmälan
Journalister som vill delta anmäler sig till Jenny Lundell, kommunikationschef på Regional utveckling i Region Jönköpings län.
E-post: jenny.lundell@rjl.se

Varmt välkomna!

Kontakter

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye