Kungliga Operan

Fira nationaldagen på Haga med Kungliga Operan

Dela

Kungliga Operan bjuder in till traditionsenligt firande av Nationaldagen i Hagaparken den 6 juni, tillsammans med Kungliga Hovstaterna och Solna stad. Dansare från Kungliga Baletten finns på plats, tillsammans med Kungliga Operans solister, Kungliga Operans kör och musiker från Kungliga Hovkapellet, samt Solna kulturskolas barnkör.

Kungliga Operan

Ta med vänner och familj till Hagaparken och fira nationaldagen traditionsenligt med allsång, dans, musik och picknick i det gröna. Firandet har ett fullspäckat program från klockan 11–16. Scenprogrammet startar klockan 13.30. Allt är kostnadsfritt. 

På den stora utomhusscenen på Pelousen i hjärtat av Hagaparken bjuder solister och musiker ur Kungliga Hovkapellet och Kungliga Operans kör på höjdpunkter ur sin repertoar. Det blir ett generöst scenprogram I år är programmet extra påkostat med hela 50 dansare från Kungliga Baletten som framför introt till Alexander Ekmans klassiker Midsommarnattsdröm. Dessutom blir det en hyllning till Alice Babs 100 år och välkända operastycken framförda av Kungliga Operans solister, kör och Kungliga Hovkapellet. Givetvis blir det allsång till flera nummer och vår älskade nationalsång som avslut.

Upplevelser och aktiviteter för barn och unga  

Försommarkonserten startar klockan 14.00, men redan klockan 11.00 öppnar familjeområdet vid Koppartälten med prova-på aktiviteter för alla åldrar. Bli en ballerina med tåskor och tyllkjol, eller klä ut dig till en sagokaraktär från teaterns värld med lånade kostymer från Operans och Solna kulturskola. Kungliga slottens pedagoger erbjuder historisk papegojsport och biblioteken i Solna är på plats med boktips och sagoläsning. Guidade vandringar anpassade för olika målgrupper pågår under hela dagen – upplev och lär dig mer om kungliga Hagaparken i försommarens grönska.  

Hålltider: 

Klockan 11.00 – 16.00 Familjeaktiviteter vid Koppartälten i Hagaparken 

Klockan 13.30 Solna stads kulturstipendier delas ut. Solistuppträdande av årets Krausstipendiat 

Klockan 14.00 Försommarkonsert med balett 

 
Om evenemanget Operan i Haga  

Servering av mat och dryck sker på flera platser i parken. Grillning är inte tillåtet i parken. Begränsat med parkering för bilar. Ta cykel eller buss! Trafiklinje 515 trafikerar hållplats Haga Norra grindar med utökade avgångar under dagen. 

Nationaldagsfirandet i Hagaparken är ett samarbete mellan Kungliga Operan, Kungliga Hovstaterna och Solna stad.  

Mer information på Operan.se

Kontakter

Bilder

Om Kungliga Operan

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett och grundades av Gustav III 1773. Hos oss upplever du föreställningar i världsklass. Vi bjuder på starka känslor, tyll, tåspets och tragik med Kungliga Operans solister, Kungliga Operans kör, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Baletten samt övriga medarbetare på och bakom scenen.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Kungliga Operan och Dramaten samverkar i Almedalen30.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under årets politikerdagar i Almedalen medverkar Kungliga Operan och Dramaten för första gången tillsammans. Kungliga Operans vd Fredrik Lindgren och Dramatens vd Kitte Wagner deltar i tre olika panelsamtal och debatter. På tisdagen deltar de tillsammans med Fabeges vd Stefan Dahlbo och hotellägaren Petter Stordalen i ett samtal om kulturens roll för attraktiva städer. På onsdagen arrangeras två evenemang på Länsteatern i Visby; på morgonen är temat utredningen av en ny hyresmodell för de statliga kulturscenerna, efter lunch handlar det om privat finansiering av kulturlivet.

2024 års stipendiater från Hans Björklunds och Hedbergska stipendiefonder har utsetts28.5.2024 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Hans Björklund var en stor beundrare av alla konstformer och hans önskan var att stipendium årligen ska utdelas från hans minnesfond till personer verksamma inom operans värld. Hans stiftelse Hans Björklunds stipendiefond förvaltas av Kungliga Operan och delar i år ut stipendier till fyra talangfulla personer med arbetsfält inom opera. Stipendieutdelningen äger rum idag, på Kungliga Operan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye