Vattenindustrin

Ny ordförande och ledamöter till Vattenindustrin

Dela

Vid Vattenindustrins vårmöte den 21 maj i Göteborg valdes John Skantze, HUBER, till ny ordförande. Vidare valdes Jesper Hess, Kamstrup, och Anna Dahlman-Petri, WSP, till nya ledamöter. Vattenindustrin är branschorganisationen för konsulter, entreprenörer och produktleverantörer inom vattenrening och vattenbehandling.

John Skantze, ordförande Vattenindustrin, vd HUBER
John Skantze, ordförande Vattenindustrin, vd HUBER Foto Marcus Bjärneroth HUBER

Vid Vattenindustrins vårmöte den 21 maj i Göteborg valdes John Skantze, HUBER, till ny ordförande. Vidare valdes Jesper Hess, Kamstrup, och Anna Dahlman-Petri, WSP, till nya ledamöter. Vattenindustrin är branschorganisationen för konsulter, entreprenörer och produktleverantörer inom vattenrening och vattenbehandling.

Inom Vattenindustrin finns expertisen, systemen och produkterna för att göra det nödvändiga arbetet med att skapa framtidens vatteninfrastruktur. Branschorganisationen arbetar för att skapa resilienta och långsiktiga lösningar där medlemmarna bidrar med innovation och kompetens i ett gott affärsklimat.

- Vi är glada att välkomna denna trio till Vattenindustrins styrelse. Deras samlade gedigna erfarenhet kommer att vara ovärderliga i vår fortsatta strävan efter att skapa hållbara och innovativa lösningar inom vatten. Tillsammans med våra medlemmar ser vi fram emot att möta nya utmaningar och möjligheter med framtidens vatteninfrastruktur, säger Joachim Jämttjärn, generalsekreterare för Vattenindustrin

John Skantze är utöver nytillträdd ordförande för Vattenindustrin till vardags vd för HUBER som levererar teknik och utrustning för kommunal och industriell vattenbehandling och rening av avloppsvatten.

- Jag tackar för förtroendet och ser fram emot att fortsätta arbetet med att förtydliga Vattenindustrins bidrag inom vatten. Med vår expertis kan kapaciteten och kompetensen inom VA-organisationerna höjas. Vi ska också accelerera digitaliseringen av vatteninfrastrukturen och skapa en attraktiv bransch för nästa generation, säger John Skantze.

Ny vice ordförande för Vattenindustrin blir Anna Engdahl, Veidekke, tillsammans med Erik Malmberg, Malmberg Water, som behåller posten sedan tidigare.

Under avgående ordförande Anette Segers, Ramboll, åttaåriga ordförandeskap har föreningen utmanats att tänka nytt, visionärt och ännu mer långsiktigt. Tillsammans med avgående ledamot Stefan Indahl, Aarsleff Pipe Technologies, lämnar hon vidare en förening som har gjort en spännande resa från dåtidens Varim till dagens moderna Vattenindustrin, en tydlig och viktig medspelare i vattenfrågor. Avgående ledamöter tackades varmt för deras bidrag till Vattenindustrin.

Vattenindustrin - samlad kompetens för framtidens vatten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

John Skantze, ordförande Vattenindustrin, vd HUBER
John Skantze, ordförande Vattenindustrin, vd HUBER
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Samlad kompetens för framtidens vatten.

Vattenindustrin är branschorganisationen för konsulter, entreprenörer och produktleverantörer inom vattenrening och vattenbehandling. Vi arbetar för att skapa resilienta och långsiktiga lösningar där medlemmarna bidrar med innovation och kompetens för hållbara lösningar i ett gott affärsklimat.

Vattenindustrin har sitt hos Teknikföretagens Branschgrupper AB.

Följ Vattenindustrin

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vattenindustrin

Vattenindustrin lanserar gemensamt Internship Program 202426.10.2023 06:55:00 CEST | Pressmeddelande

Vattenindustrin står inför ett generationsskifte. Samtidigt finns ett mycket stort investeringsbehov i VA och utvecklingen går snabbare än någonsin tidigare. Sammantaget innebär detta att vi inte bara behöver ersätta de som går i pension, vi behöver också attrahera fler och nya typer av kompetenser. För att locka unga att välja en karriär inom vatten lanserar Vattenindustrin ett Internship program som kommer att sträcka sig över sommaren 2024.

Novusrapport: 9 av 10 kommuner har behov av underhåll och investeringar i vattentjänster25.10.2023 10:05:02 CEST | Nyheter

I en kartläggning anser 88 procent uppger att de har ett mycket eller ganska stort behov av underhåll och investeringar och 83 procent svarar att underhåll och investeringar i vattentjänster är ganska eller mycket högt prioriterat. Samtidigt säger 45 procent att de saknar eller inte vet om det finns en budget som täcker behovet av dessa investeringar enligt rapporten “Temperaturen på Vatten-Sverige" som Novus genomfört på uppdrag av Mötesplats Vatten2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye