AcadeMedia

Innovitaskolan i Luleå första skolan i Norrbotten- certifierad som Generation Pep 2024

Dela

På Innovitaskolan i Luleå har rörelse och hälsosamma matvanor fått ett större fokus och är nu en del av verksamheten. Ett led i att stärka arbetet var att skolan började arbete med det digitala verktyget Generation Pep Skola. Nu belönas Innovitaskolan med att bli en av de skolor som certifieras som en Generation Pep Skola 2024. Detta hedras bland annat genom får diplom signerat Generation Peps verksamhetschef Carolina Klüft och en av initiativtagarna, H.K.H. Prins Daniel. Som första skola i Norrbotten har Innovitaskolan i Luleå blivit certifierade som en Generation Pep Skola.

Bild: AcadeMedia

- Vi vet att skolan spelar en stor roll i att ge alla barn och unga en hälsosam grund att stå på. Skolan når ut till alla barn och vi vet också att många barn och unga kommer i rörelse under skoldagen. Vi är jätteglada över att så många skolor vill ta på sig ledartröjan och engagerar sig i sina elevers hälsa och visa på vilken viktig roll skolan kan spela. En certifiering innebär att hela skolan tagit krafttag och att alla delar på skolan verkligen finns där för att stötta eleverna till en bättre fysisk hälsa och att arbetet är en del av det systematiska kvalitetsarbetet, säger Carolina Klüft verksamhetschef på Generation Pep.

Arbetet med certifieringen påbörjades under 2023 där man på skolan började arbeta aktivt

med att förbättra och utveckla hälsosamma matvanor, psykiskt välmående, schemalagd idrott och hälsa varje dag för alla elever från åk 1-9.  En expertgrupp på Generation Pep gick igenom skolans arbete och bedömde skolan vara en framstående skola i arbetet för att sprida kunskaper och engagemang kring barn och ungdomars hälsa. En rapport som är framtagen av Generation Pep visar att endast två av tio barn och ungdomar når rekommendationen om minst 60 minuters fysisk aktivitet om dagen. Vilket är rekommendationen från Världshälsoorganisationen WHO. 

- Vi är väldigt stolta över att ta emot certifieringen och att vi nu kan kalla oss en Generation Pep Skola, det tycker vi är mycket stort. Vi som skola känner igen oss i Generation Peps värderingar och rörelse har nu blivit en naturlig del i vardagen. En annan positiv effekt är att både tryggheten och studieron har ökat, säger Paulina Lindström, rektor på Innovitaskolan i Luleå.

- Vi ser enbart fördelar med detta arbete. Idrottslärare, fritidspedagoger, matleverantörer arbetar nu alla tillsammans. Vi nyttjar skolgården och våra närområden på ett annat sätt än tidigare och den dagliga schemalagda rörelsen sker utomhus varje dag . Vi kan också se att gemenskapen främjas över årskurserna genom våra åldersintegrerade värdegrundsdagar där man leder och tar har hand om varandra, avslutar Paulina Lindström

Innovitaskolan kommer att fira certifieringen den 10 juni kl 09.00-11.00 tillsammans med alla elever på förskolan och skolan tillsammans med lokala aktörer och idrottsföreningar. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Innovitaskolan består av 28 grundskolor varav 14 med integrerade förskolor. Skolorna utgår från EU:s nyckelkompetenser för ett livslångt lärande och kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedia. Läs mer på https://innovitaskolan.se.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye