Booli

Booli växer – trafikrekord och unik position på marknaden

Dela

Bostadssajten Booli växer kraftigt. Det blir tydligt när sajten presenterar sina nya tillväxtsiffror. En bidragande faktor till ökningen är det stora bostadsutbudet som företaget är ensamma om att samla på ett ställe. Dessutom är Booli kostnadsfritt för både bostadssäljare och mäklare eftersom det är en söktjänst och inte en annonsplats.

Booli är i grunden en sökmotor som samlar in bostäder direkt från mäklarnas egna hemsidor eller mäklarsystem. Det gör att bostadssajten kan presentera Sveriges största samlade utbud av bostäder till salu och snart till salu, på ett och samma ställe.

- Booli går som på räls. Allt fler köpare och säljare börjar hitta till oss i takt med att de förstår hur många fler bostäder som finns på Booli jämfört med andra bostadssajter. Eftersom vi även samlar in bostäder snart till salu, vill man inte riskera att missa halva utbudet på marknaden helt enkelt. Vi märker det både i branschen och i den stora trafikökning vi har på sajten, säger Sebastian Wickert, vd på Booli.

Fler väljer Booli

I genomsnitt hade Booli 10 miljoner besök i under april. Det är en ökning med 37 procent jämfört med april 2023. Även antalet nedladdningar av appen har ökat stort. I april var antalet nedladdningar av iOS-appen 40 procent högre jämfört med mars och 64 procent högre jämfört med april i fjol.  

Utöver att söka bostäder kan användare även spara bostäder de gillar. Även här märker Booli en stor ökning - både i antal sparade bostäder och antalet personer som sparar en bostad - jämfört med föregående år. Allt sammanslaget indikerar detta att besökarna både är fler och mer engagerade.

I en undersökning som Booli gjorde bland sina användare under våren framkom det att var femte person vill köpa bostad inom tre månader. Med andra ord är många av besökarna på sajten aktiva köpare. Dessutom uppger över 40 procent av användarna att de besöker Booli en eller flera gånger per dag.

- En stor del av Boolis besökare befinner sig i skarpt köpläge. Det är helt rätt besökare för den som ska sälja sin bostad. Det är också något vi ser som värdefullt, snarare än att ha flest besökare som mest inspirationssurfar, säger Sebastian Wickert.

En annan bidragande faktor till Boolis trafiktillväxt är att det, till skillnad från annonsplatser, är kostnadsfritt att synas på Booli. Det menar Sebastian Wickert är en av framgångsfaktorerna för sajten:

- Just eftersom vi inte är en annonsplattform som tar betalt av säljare, ser många fördelarna med att använda Booli som är gratis. Vi vill bidra med transparens på marknaden och även kunna erbjuda ett kostnadsfritt alternativ för att nå ut till potentiella köpare, säger Sebastian Wickert.

En bostadsmarknad i förändring 

En ytterligare faktor som påverkat trafiken positivt är att bostadsmarknaden har vaknat till liv efter några år av få försäljningar och avvaktande köpare. 

Dessutom har trenden för bostäder “snart till salu” vuxit kraftigt under en längre tid. Dessa bostäder syns i regel inte på traditionella annonsplattformar utan på mäklarnas egna hemsidor - och blir därigenom sökbara även på Booli. Många av dessa bostäder säljs redan i fasen som snart till salu.

Kontakter

Bilder

Om Booli

Booli är en bostadssajt med Sverige största samlade utbud av bostäder till salu, slutpriser och värderingar. Här finns även det största samlade utbudet av bostäder “snart till salu”. I Booli ingår även Hittamäklare som är en guide och jämförelsetjänst av mäklare. Tillsammans är vi en del av SBAB:s trygga och enkla tjänster för att köpa, sälja eller bo.

Följ Booli

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Booli

Så mycket kostar en lägenhet vid din spårvagnshållplats5.7.2024 07:05:00 CEST | Pressmeddelande

En ny kartläggning från bostadssajten Booli visar hur mycket en lägenhet kostar i snitt vid varje spårvagnsstopp i Göteborg. Jämfört med föregående år har snittpriserna gått ned vid majoriteten av hållplatserna. Dessutom har hållplatsen Berzeliigatan, som toppat listan de senaste fyra åren, blivit omsprungen av Valand. Mellan den dyraste och billigaste hållplatsen skiljer det nästan 60 000 kronor per kvadratmeter.

Här är Sveriges mest transparenta mäklare11.4.2024 07:08:00 CEST | Pressmeddelande

I syfte att skapa en tryggare bostadsmarknad presenterar mäklarguiden Hittamäklare årligen en lista över Sveriges mest transparenta mäklare. En utmanande bostadsmarknad ställer höga krav på mäklarbranschen. I år toppar Erik Bysell vid Nestor Fastighetsmäkleri i Stockholm listan över Sveriges mest transparenta mäklare 2023. Han menar att människor i stökiga tider i högre grad söker sig till seriösa aktörer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye