Volkswagen Personbilar

Volkswagens ”folkelbil” till Almedalsveckan

Dela

E-mobilitet för alla – det är temat för Volkswagens aktiviteter i Almedalen i år. Och för att visa hur man själv vill bidra till att göra eldriften tillgänglig på bred front visar Volkswagen upp den unika konceptbilen ID. 2all som kommer att presenteras i slutet av 2025.

Volkswagen visar upp den eldrivna konceptbilen ID. 2all under Almedalsveckan.
Volkswagen visar upp den eldrivna konceptbilen ID. 2all under Almedalsveckan.

Volkswagens satsning på eldrift har slagit väl ut sedan ID.-familjen lanserades 2020. I Sverige stod ID.-modellerna för mer än hälften av märkets registreringar under 2023. Under de kommande åren breddas elbilsprogrammet och snart presenteras den produktionsklara versionen av ID. 2all, som blir en mindre elbil som kommer att kosta under 25 000 euro på den europeiska marknaden. Den får premiär i slutet av 2025 och kommer ut till de första kunderna året därpå. 

För bara några dagar sedan tillkännagav Volkswagen-koncernen också att man till 2027 planerar för en helt ny plattform med eldrivna bilar som får ett ännu lägre pris – allt för att göra elbilen tillgänglig på bredare front.

Almedalsveckan har varit och är en viktig plattform för att diskutera omställningen till e-mobilitet och i år kommer Volkswagen ge almedalsbesökarna möjlighet att ta del av just ID. 2all. Den premiärvisades förra året och kommer att finnas på Volkswagens utställningsplats i centrala Visby. I samband med detta kommer man också att arrangera seminarier och presentationer på temat hur fler människor ska kunna köra eldrivet i framtiden.

– Vi ser som vanligt fram emot att komma till Almedalen och det känns väldigt bra att vi just i år har möjlighet att visa upp denna unika bil och prata om omställningen mot el. Den ska inte tas för given, det finns många frågor att lösa, men med ID. 2all kommer vi att lämna ett tydligt bidrag till att fler ska kunna köra utsläppsfritt, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Personbilar i Sverige. 

Han ser också andra möjligheter med fler elbilar i samhället:
– Bilarnas batteri kan användas för energilagring och avlasta elsystemet. Våra ID.-modeller är förberedda just för det som kallas Vehicle-to-grid eller Vehicle-to-home och den typen av dubbelriktad laddning tror vi kan bli viktigt för framtiden.

ID. 2all finns på Hansaplatsen, på innergården vid Donnersgatan 6, 25-28 juni. Volkswagens seminarium om e-mobilitet för alla hålls kl. 13.00 den 25 juni. Seminariet kommer också att livesändas.

Mer information kommer att finnas på www.volkswagen.se och i Volkswagen Sveriges sociala medie-kanaler.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Volkswagen visar upp den eldrivna konceptbilen ID. 2all under Almedalsveckan.
Volkswagen visar upp den eldrivna konceptbilen ID. 2all under Almedalsveckan.
Ladda ned bild
Den produktionsklara versionen av ID. 2all presenteras i slutet av 2025.
Den produktionsklara versionen av ID. 2all presenteras i slutet av 2025.
Ladda ned bild

Länkar

Om Volkswagen Personbilar

År 2023 levererade Volkswagen 4,87 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. Volkswagen är ledande importmärke och det största elbilsmärket i Sverige. På den svenska marknaden inregistrerade Volkswagen totalt 32 756 nya personbilar under 2023, vilket gav en marknadsandel på 11,3 procent. Av dessa var 50,3 procent en helt eldriven bil. Bland elbilarna nådde Volkswagen en marknadsandel på 14,7 procent. Modellerna som marknadsförs täcker de flesta segment på bilmarknaden: ID.3, ID.4, ID.5, ID.7, ID. Buzz, T-Cross, Taigo, Golf, Golf Sportscombi, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon Shooting Brake, Touran, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok. Volkswagen bedriver ett kontinuerligt arbete med att vidareutveckla tillverkningen av bilar. Elektrisk mobilitet, smart mobilitet och digital omställning av varumärket är de viktigaste strategiska frågorna inför framtiden.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

Säljstart för sportiga versioner av nya Volkswagen Golf17.7.2024 14:35:13 CEST | Pressmeddelande

Nya Golf GTI Clubsport, Golf R och Golf Sportscombi R är nu möjliga att beställa i Sverige Framhjulsdrivna Golf GTI Clubsport är den mest kraftfulla GTI:n någonsin med en effekt på 300 hk (221 kW) och elektroniskt styrd differentialspärr fram Golf R och Golf Sportscombi R har fyrhjulsdriften 4MOTION, en effekt på 333 hk (245 kW) och förfinad kördynamik Rymliga Golf Sportscombi R har en bagageutrymmesvolym på upp till 1 642 liter Med det speciella tillvalspaketet Black Edition kan Golf R fås i svart design och med funktioner som GPS-varvtidsräknare och G-kraftmätare

Toppbetyg för nya Volkswagen Tiguan – fem stjärnor i Euro NCAP5.6.2024 14:58:46 CEST | Pressmeddelande

Nya Tiguan, som nu lanseras på den svenska marknaden, har fått toppbetyget fem stjärnor i Euro NCAP:s krävande säkerhetstester. Tredje generationen av den storsäljande modellen är därmed officiellt en av de säkraste bilarna i sin klass. Tiguan klarade sig särskilt väl i kategorin barnsäkerhet. Detta betyg är ännu viktigare eftersom Tiguan, som hittils har sålts i drygt 7,6 miljoner exemplar, är en idealisk allroundbil för familjer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye