Blodomloppet

Nästan 20 000 springer för blodgivningen i Stockholm

Dela

Det råder loppfeber i huvudstaden dessa veckor. 19 200 personer är anmälda till Blodomloppet i Stockholm den 11-12 juni, och arrangörerna har fått stänga anmälan till ena tävlingsdagen för första gången på 11 år. ”Det visar att engagemanget och viljan att bidra i samhället är enorm”, säger Cecilia Aldor, projektledare för Blodomloppet Stockholm.

Blodomloppet Stockholm
Blodomloppet Stockholm

Blodomloppet är Sveriges största motionsloppsserie och förväntas locka runt 100 000 deltagare totalt i år, fördelat på 24 arrangörsorter. Det lopp som drar mest, det är Stockholm som har 19 200 anmälda med en vecka kvar till loppet – som arrangeras över två dagar, 11-12 juni.

Två dagar senare, den 14 juni, infaller dessutom den internationella blodgivardagen.

Över 12 000 personer har anmält sig till första tävlingsdagen, vilket gör att Lidingöloppet, som arrangerar Blodomloppet i Stockholm, har fått stänga anmälan. Det är första gången sedan 2013 det händer. 7 200 personer är anmälda till dag 2 - där anmälan fortfarande är öppen.

”Det stora intresset för Blodomloppet i Stockholm är så fantastiskt roligt och glädjande. Det visar att engagemanget och viljan att bidra i samhället är enorm. Att vi dessutom samlas och kan inspirera till en hållbar livsstil genom fysisk aktivitet är verkligen pricken över i:et”, säger Cecilia Aldor, projektledare för Blodomloppet Stockholm.

Loppet har som syfte att kombinera fysisk aktivitet med att rekrytera nya blodgivare. GeBlod Stockholm finns på plats vid evenemangsområdet för att informera om vikten av att ge blod och för att registrera de personer som vill verka i blodgivningens tjänst. Varje år rekryteras mellan 4 000 och 5 000 nya givare i samband med loppen.

De vuxna kan välja mellan att springa 10 km och 5 km, och så lite kortare för barnen. Start och mål är vid Djurgårdsbrunn och efteråt kan alla deltagare njuta av picknick i gräset.

Första start är 16:30 och sista är 19:00 båda dagarna.

Redan nu uppvisar Blodomloppet i Stockholm de högsta anmälningssiffrorna på sju år. Det högsta deltagandet någonsin inföll just då - 2017. Då var 20 359 personer anmälda.

Mer information och starttider hittar ni här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om oss

Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras på 24 orter runt om i landet och på distans. Syftet är detsamma, att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och främja en hälsosam livsstil. Promenera, jogga eller spring 5 eller 10 kilometer tillsammans med vänner och arbetskamrater.

Följ Blodomloppet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Blodomloppet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye