ILVA väljer Asecs i Jönköping för nästa svenska etablering

Dela

Det danska möbelvaruhuset ILVA expanderar i Sverige och för den femte etableringen har de valt Asecs i Jönköping. Avtalet som tecknats avser 1686 kvadratmeter och inflyttning är planerad till oktober 2024. Fastighetsägare är Alecta Fastigheter. 

  • De handelsområden som vi är med och äger ska fyllas med aktörer som bidrar till ett så brett och trevligt utbud som möjligt. Det är fantastiskt att ILVA valt att etablera sig på Asecs, det kommer bidra till vår målsättning att skapa en destination för såväl Jönköpingsbor som boende i kranskommuner och förbiresande, säger Chris Helin Chef fastighetsutveckling och kundrelationer på Alecta Fastigheter.

1961 öppnade ILVA dörrarna till sin första butik i Danmark och gjorde sin första etablering i Sverige 2005. Idag har ILVA butiker i Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Halmstad. Den femte butiken blir således även den första lite mer norrut i Sverige.

  • Jag är både stolt och hedrad över att ILVA i oktober öppnar sin femte butik i Sverige, den här gången i Jönköping, som har ett stort och intressant upptagningsområde. Vi ser fram emot att välkomna ännu fler svenskar till ILVA och inspirera dem med design av hög kvalitet och ett stort urval av heminredning, säger Ulrik Greve Jakobsen, Retail Director hos ILVA.

Newsec som på uppdrag av Alecta Fastigheter sköter drift och förvaltning av handelsplatsen har varit en viktig part i dialog och avtalsskrivande.

För ytterligare frågor kontakta;

Anna Fager Persson, ansvarig extern kommunikation Alecta Fastigheter 0709-803209

Nyckelord

Kontakter

Om Alecta Fastigheter

Alecta Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag och ett av de största i Sverige. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda drygt 52 miljarder ska växa de kommande åren. Vi är långsiktiga, framtidsorienterade och arbetar varje dag med att skapa framtidsvärde genom att lyfta människor, verksamheter och städer och ge god avkastning till Alectas pensionssparare.

 

Följ Alecta Fastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta Fastigheter AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye