Linköpings kommunLinköpings kommun

Pressinbjudan: Linköpings kommun och polisen i nytt medborgarlöfte om Skäggetorp

Dela

Linköpings kommun, Polismyndigheten och flera andra parter lovar varandra i ett nytt medborgarlöfte att arbeta för att utveckla Skäggetorp, med ambitionen att det inte längre ska klassas som ett särskilt utsatt område.

Media bjuds in att närvara när kommunen och polisen presenterar det nya medborgarlöftet, samt den platssamverkan som påbörjades i Skäggetorp under våren.

Tid: tisdag 11 juni klockan 11.00.

Plats: Kulturhuset Agora, Skäggetorps centrum 18, Linköping.

Deltagare: Kristina Edlund (S), ordförande kommunstyrelsen, Niklas Borg (M), vice ordförande kommunstyrelsen, Ann-Christine Rehnström, chef lokalpolisområde Linköping, Roger Lönnqvist, säkerhetssamordnare Linköpings kommun och ansvarig för platssamverkan i Skäggetorp.

Under våren 2024 har kommunen, polisen, flera fastighetsägare, näringslivet, trossamfunden och civilsamhället samarbetat kring trygghetsskapande insatser i Skäggetorp, genom en så kallad platssamverkan. Sammanlagt ett 20-tal parter ingår i samarbetet.

Det nya medborgarlöftet är delvis ett resultat av detta, samt ett komplement till det medborgarlöfte som redan finns mellan polisen och Linköpings kommun.

https://www.linkoping.se/kommun-och-politik/trygghet-sakerhet-och-krisberedskap/brottsforebyggande-och-trygghetsskapande-arbete/medborgarlofte

https://polisen.se/om-polisen/medborgarloften-och-lokal-samverkan/medborgarloften/ostergotlands-lan/linkoping/

Journalister som vill delta vid pressträffen är välkomna att anmäla sig till nyheter@linkoping.se senast måndag 10 juni klockan 14.00.

Kontakter

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 165 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye