Länstrafiken Kronoberg

Pressmeddelande: Länstrafiken går över till sommartidtabell

Dela

17 juni går Länstrafiken Kronoberg över till sommartidtabell som gäller till och med 18 augusti. Under sommarperioden testkörs också några nya elbussar i stadstrafiken i Växjö. 

Förändringar i tidtabellen

I samband med att den nya sommartidtabellen börjar gälla görs en del förändringar.

- Vi arbetar ständigt med att utveckla vår trafik och lyssna in våra kunders önskemål, berättar trafikchef Patrik Söderqvist. Vi är mycket tacksamma för alla synpunkter, det är en viktig del i vårt utvecklingsarbete.

Två exempel på förändringar som många efterfrågat är att Lidhult behåller sin pendlartur till Ljungby under sommaren, och i Växjö stadstrafik utökas linje 3 med senare turer från Grand Samarkand.

I årets sommartidtabell finns fler nyheter som gör det enklare att åka kollektivt på fritiden. - Bland annat har vi anpassat tidtabellen på linje 144 med avgångar till och från Tyrolens konsertområde på fredags- och lördagskvällar, förklarar Patrik Söderqvist. Länstrafiken Kronoberg samarbetar också med Alvesta kommun kring Åsnenlinjen som utgår från Alvesta station och trafikerar Åsnens nationalpark under perioden 7 juli till 18 augusti.

Mer information om nyheterna och förändringarna i sommartidtabellen finns på lanstrafikenkron.se/ny-tidtabell.

Nya elbussar i stadstrafiken

Under sommaren kommer några elbussar att testköras i stadstrafiken i Växjö.  

- Vi börjar testköra våra nya elbussar i sommar. Bussarna kommer sedan successivt rullas ut i trafiken. Det innebär att invånarna under andra halvåret kan se fram emot en tystare och ännu mer trivsam stadsmiljö, förklarar Joakim Pohlman, trafiknämndens ordförande.

Kontakter

Länstrafiken Kronoberg är en del av Region Kronoberg och har i uppgift upphandla, samordna, planera, utveckla och marknadsföra kollektivtrafiken i länet. Vi ansvarar även för samordning av andra trafikuppdrag efter särskild överenskommelse med respektive kommun eller Region Kronoberg.

Följ Länstrafiken Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Kronoberg

Länstrafiken Kronoberg lämnar stabsläget12.1.2024 11:10:18 CET | Pressmeddelande

Den 10 december övertog trafikföretaget Connect Bus uppdraget att utföra linjetrafiken i Kronoberg. Starten av det 12-åriga avtalet har kantats av uppstartsproblem som drabbat resenärerna. Åtgärderna som Länstrafiken Kronoberg tillsammans med Connect Bus vidtagit för att komma tillrätta med problemen som uppstod i samband med uppstarten av det nya trafikavtalet ger nu effekt och ytterligare åtgärder och förbättringsaktiviteter är planerade att genomföras framöver vilket innebär att länstrafiken nu lämnar stabsläget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye