BranäsgruppenBranäsgruppen

En vecka kvar till sommarpremiär i Branäs: ”Vi har väldigt bra personal på plats som vill lyfta oss till nästa nivå”

Dela

När de annars snötäckta skidbackarna har omvandlats till ett grönklätt naturområde vet man att cykelsäsongen närmar sig. Den 21 juni är det dags för premiär och i Branäs pågår arbetet att slutföra förbättringarna av cykellederna.

Utsikt över Branäs topp och Klarälven
Utsikt över Branäs topp och Klarälven Branäsgruppen

Branäs har länge varit en favoritdestination för skidåkare, men de senaste åren har allt fler gäster upptäckt charmen med berget även under sommarmånaderna. Nu är det bara en vecka kvar till sommarpremiären och inför denna säsong har anläggningen fokuserat på att förbättra lederna för att erbjuda ännu bättre cykling.

– Just nu har vi flera medarbetare som arbetar för fullt med att förbättra cykellederna. Vi gör allt från mindre justeringar från förra året till att vi bygger om stora delar av Nintendo Lands cykelled för att upplevelsen ska bli bättre för både nybörjare och erfarna cyklister, berättar Patrik Buhrkall-Nilsson, Affärsområdeschef skidområde Branäsgruppen.

Med hjälp av välplanerade leder vill man leda cyklisten så att alla, oavsett erfarenhet, får en magisk upplevelse i lederna.

– Vi går igenom allt från hur lederna ska vara lutade till var vi behöver lägga extra dränering för att behålla hög kvalitet även under sämre väder. Vi har väldigt bra personal på plats som vill lyfta oss till nästa nivå. Med hjälp av genomtänkta leder kan hela familjen ha roligt tillsammans, fortsätter Patrik.

Förutom cykling erbjuder Branäs även vandring, utomhusservering och andra utomhusaktiviteter som passar alla åldrar och intressen. Och med boende i direkt anslutning till lederna behöver besökaren inte vara bunden till bil.

– Det ska vara enkelt och bekvämt att vara hos oss. Vi vill att Branäs ska vara en plats där man kan skapa minnen året runt. Det är fantastiskt att se anläggningen i full gång nästan hela året, där vi bara till sommaren har upp till 25 heltidsanställda för att göra säsongen möjlig, säger Mikael Elford Ivert, Kommersiell chef Branäsgruppen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Nintendo Lands cykelled.
Nintendo Lands cykelled.
Ladda ned bild
Utsikt över Branäs topp och Klarälven
Utsikt över Branäs topp och Klarälven
Ladda ned bild

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye