Klartecken för ny folkhögskolefilial i Gottsunda

Dela

Folkbildningsrådet beviljar start av en ny folkhögskolefilial i Gottsunda, från hösten 2024. Den nyetablerade Södra folkhögskolan i Uppsala är en filial till Södra Stockholms Folkhögskola och kommer att drivas i samverkan med Folkuniversitetet.

– Jag är mycket glad över denna möjlighet! Landets folkhögskolor bedriver en fantastisk verksamhet som gör stor skillnad i många människors liv. Med Folkbildningsrådets besked kan vi bidra till att fler Uppsalabor får denna möjlighet, säger Josef Åhman, stiftelserektor vid Folkuniversitetet i Uppsala.

Till hösten kan 38 personer läsa Allmän kurs i Gottsunda. Det är folkhögskolestudier på grund- eller gymnasienivå med målet att nå grundläggande behörighet för universitet, högskola eller yrkeshögskola.

– Att läsa Allmän kurs på folkhögskola är en möjlighet att läsa på ett annat sätt än på gymnasiet eller Komvux. Våra deltagare uppskattar att få ingå i ett sammanhang, få möjlighet att utveckla nya förmågor, en tro på sig själv, verktyg för att bli mer delaktiga i samhället, vänner för livet och hopp inför framtiden. Att tillsammans med Folkuniversitetet etablera en folkhögskolefilial i Gottsunda känns mycket spännande, säger Gunnar Elvin, rektor vid Södra Stockholms Folkhögskola.

Kontakter

Josef Åhman, stiftelserektor Folkuniversitetet Uppsala, 073-661 00 40

Gunnar Elvin, rektor Södra Stockholms Folkhögskola, 08-684 619 02

Folkuniversitetet - kunskap förändrar

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning över hela landet. Det är bildat av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella särintressen.

Följ Folkuniversitetet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkuniversitetet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye