Svenska Brottningsförbundet

Malmgren Guld i Ungern - Toppform inför OS

Dela

Jonna Malmgren bekräftar ännu en gång sin plats bland världens bästa brottare genom att vinna den sista rankingtävlingen i Ungern inför sommarens Olympiska Spel i Paris. I en imponerande final besegrade hon 19-åriga Antim från Indien, rankad åtta i världen i samma viktklass, med stabila 4-0 i poäng. Jonna styrde matchen med kontroll från start till slut, vilket markerar en imponerande revansch efter förlusten mot samma motståndare på världsmästerskapen förra året.

53kg WW - Emma Jonna Denise Malmgren (SWE) df. Antim Antim (IND) 0278-X5
Bild från UWWs hemsida - Jonna Malmgren (SWE) i blått möter Antim Antim (IND) i rött.

Med denna seger i bagaget tar Jonna med sig värdefulla erfarenheter och en härlig känsla inför OS. Dessutom förväntas hennes världsranking, som i skrivande stund är nummer fyra enligt UWWs världsranking, stiga ytterligare när den uppdateras imorgon, vilket bådar gott inför sommarens Olympiska Spel.

Efter denna ranking tävling i Ungen och inför OS har Jonna ett intensivt träningsschema. Nu väntar ett träningsläger i Tata, följt av ett midsommarläger på hemmaplan i Malmö tillsammans med de andra svenska brottartjejerna. I juli fortsätter förberedelserna med tävling och läger i Spanien, innan hon återvänder till Sverige för precamp i Eskilstuna och ytterligare träningsläger på hemmaplan.

Vi ser fram emot att följa Jonnas resa mot OS och önskar henne all lycka!

För mer information, kontakta:

Nyckelord

Kontakter

Bilder

53kg WW - Emma Jonna Denise Malmgren (SWE) df. Antim Antim (IND) 0278-X5
Bild från UWWs hemsida - Jonna Malmgren (SWE) i blått möter Antim Antim (IND) i rött.
Ladda ned bild

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye