Vänsterpartiet Skåne

Skånes Hanna Gedin tar plats i Europaparlamentet

Dela

Vänsterpartiet gör sitt bästa val på 20 år och och tar ytterligare ett mandat i Europaparlamentetsvalet. Det blir Hanna Gedin, jurist från Malmö, som tar plats i parlamentet.

Hanna Gedin
Hanna Gedin Agnes Stuber, Vänsterpartiet

-Det är jätteroligt att se att så många vill ha en förändring av den politiska riktningen i EU! Vi har gått till val i frågor som gör skillnad i människors vardag och där politiken har all möjlighet att styra: för elpriserna, hyrorna och tåg som går i tid, för en rättvis klimatomställning och en stark, human asyl- och flyktingpolitik. EU behöver fatta klara, tydliga beslut för att få stopp på attackerna mot Palestina och se till att folkrätten upprätthålls både där och i Ukraina. 

Det är dags att vi politiker tar det ansvar vi är satta för att ta, och det görs bäst med vänsterpolitik. Jag är glad att ta Malmö till Bryssel och kunna dubbla insatserna för en stark vänster och ett EU för folket, inte för storföretagen, säger Hanna Gedin. 

Nyckelord

Kontakter

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden! Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

Fel att dra in stödet till Ibn Rushd södra Sverige20.6.2024 13:14:14 CEST | Pressmeddelande

Under gårdagens möte med kulturnämnden i Region Skåne beslutade man att dra in det regionala stödet till studieförbundet Ibn Rushd södra Sverige. Beslutet grundade sig på en revisionsrapport genomförd av Ernst & Young. ”Det finns ingen bevisning för att Ibn Rushd använt något material som strider mot regionens grundläggande villkor”, säger Ingrid Mattiasson Saarinen, Vänsterpartiets representant i nämnden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye