Industriarbetsgivarna

Bevaka Industriarbetsgivarna i Almedalen

Dela

Avtalsrörelse, ekonomiska förutsättningar och kompetensförsörjning är några av Industriarbetsgivarnas toppfrågor som kommer stå i fokus under årets Almedalsvecka. Möt oss på plats för deltagande på  seminarierna och för intervjuer.

Tisdag 25 juni: Industrin ska växa – men var är tillväxten i kompetens?

Kompetensutmaningen är ett hinder för den växande industrin. Många ska anställas, men var ska individerna komma ifrån? Problemet finns även inom många delar av näringslivet och kommunala sektorer. Hur ska vi göra för att inte kannibalisera kompetens och individer från varandra?

13.45-14.30, Svenskt Näringslivs trädgård, Hamngatan 3. https://program.almedalsveckan.info/event/view/71431

Onsdag 26 juni: Vilka blir knäckfrågorna i Avtal25?

Nu startar förberedelserna för industrins avtalsförhandlingar. Vilka är förutsättningarna denna gång? Hur säkras industrins konkurrenskraft gentemot omvärlden och våra konkurrentländer och hur går det för svensk industri.

13.30–14.15, Svenskt Näringslivs trädgård, Hamngatan 3.
https://program.almedalsveckan.info/event/view/71390

Fredag 27 juni: Hur ser framtidsutsikterna ut för svensk ekonomi?

Hur utvecklas den globala konjunkturen framöver? Och hur påverkar det svensk industri och ekonomin i stort? Vilka är de främsta utmaningarna för svensk ekonomi de kommande åren?

09.00-09.45, Svenskt Näringslivs trädgård, Hamngatan 3.
https://program.almedalsveckan.info/event/view/71427

Kontakter

Om oss

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri. Industriarbetsgivarna företräder drygt 1000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda.

Följ Industriarbetsgivarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Industriarbetsgivarna

Industriarbetsgivarna och IKEM: Så ser förutsättningar ut inför avtal 20257.6.2024 08:19:37 CEST | Pressmeddelande

Svensk industri är avgörande för Sveriges ekonomiska utveckling och företagens internationella konkurrenskraft påverkar vilka löneökningar Sverige kan hantera. Hur ser förutsättningarna ut inför avtalsförhandlingarna 2025? Välkommen på pressträff med IKEM – Innovations- och kemiindustrierna och Industriarbetsgivarna i Näringslivets Hus, Storgatan 19 i Stockholm den 14 juni kl 9.30.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye