Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Sigma förlänger som huvudsponsor till Special Olympics Sverige

Dela

Sigma Group förnyar som huvudsponsor till Special Olympics Sverige och fortsätter därmed med stort engagemang att öka intresset för idrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Bilden visar en glad tjej med intellektuell funktionsnedsättning som gör sig redo för start i en tävling i längdskidåkning. Hon har på sig en nummerlapp med Sigmas logotyp. Bakom henne ser vi andra skidåkare, ett klubbhus och snötäckt mark och höga granar.
Sigma Group förlänger som huvudsponsor till Special Olympics Sverige. Foto: Anton Lernstål / Special Olympics Sverige

Sigmas engagemang för Special Olympics Sverige började redan 2019 med initiativet Funkisfonden. Året därpå gick man in som huvudsponsor till Special Olympics Sverige.

Sponsorskapet har gjort att arbetet med Special Olympics School Days – de populära idrottsdagarna för den anpassade skolan – har kunnat fortsätta. Det har resulterat i att fler personer med intellektuell funktionsnedsättning upptäckt rörelseglädje och börjat i en idrottsförening.

Engagemanget slutar inte där. Genom åren har Sigma även ställt upp med volontärer på Special Olympics-evenemang, synliggjort den nationella tävlingen Special Olympics Games och hejat fram idrottarna i Sverigelaget på Special Olympics World Games.

– Sigmas breda och djupa engagemang är något utöver det vanliga. Tack vare det har ännu fler personer med intellektuell funktionsnedsättning fått chansen att upptäcka den glädje och gemenskap som finns inom idrotten. Sigma har även varit en värdefull partner i utvecklingen av Special Olympics Sveriges verksamhet och gjort att vi som organisation tagit stora steg framåt. Att man nu fortsätter engagera sig för målgruppen är både glädjande och viktigt och vi ser fram emot fler givande år, säger Linnéa Björndahl, chef för Special Olympics Sverige.

– Föreningslivet i Sverige och idrotten specifikt är en fantastik samlingspunkt och integration i samhället för barn och ungdomar. Förutom att du träffar nya vänner och förbättrar hälsan så växer du som människa. Det ser vi på många platser och i många föreningar. Så ska det vara för alla, även om man har en intellektuell funktionsnedsättning. Special Olympics Sverige gör ett fantastiskt jobb för denna målgrupp och vi är extra glada att vårt partnerskap bidrar till fler School Days. På dessa får man prova på olika idrotter och förhoppningsvis söker man sig vidare till en av alla föreningar där ute. För varje ny föreningsmedlem med intellektuell funktionsnedsättning som registreras så har vi tillsammans skapat bättre förutsättningar för framtiden, på flera plan, för den individen, säger Johan Glennmo, styrelseordförande för Danir som äger Sigma.

Det förnyade avtalet sträcker sig till den 31 december 2025.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bilden visar en glad tjej med intellektuell funktionsnedsättning som gör sig redo för start i en tävling i längdskidåkning. Hon har på sig en nummerlapp med Sigmas logotyp. Bakom henne ser vi andra skidåkare, ett klubbhus och snötäckt mark och höga granar.
Sigma Group förlänger som huvudsponsor till Special Olympics Sverige.
Ladda ned bild

Länkar

Special Olympics är en världsomspännande organisation som bedriver och utvecklar idrottsverksamhet för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Verksamheten finns i över 190 länder och inkluderar nästan 5,5 miljoner idrottsmän och -kvinnor. Vi drivs av övertygelsen om att idrott är den bästa vägen till bättre hälsa och glädje för alla. Genom idrott skapar vi ett mer inkluderande samhälle där alla får chansen till en meningsfull fritid.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Blev mamma i januari – nu är Nicolina Pernheim klar för Paralympics24.7.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under onsdagsmorgonen presenterade Sveriges Paralympiska Kommitté ytterligare två namn till Paralympics i Paris. Guldskytten från Tokyo, Philip Jönsson och den fyrfaldiga paralympiern, Nicolina Pernheim Goodrich, som blev mamma så sent som för ett halvår sedan. – Det är väldigt stort, jag har haft tur och allt har gått enligt plan. Det är fantastiskt, säger Nicolina om uttagningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye