Region Östergötland

Niclas Lindahl ny HR-direktör i Region Östergötland

Dela

Niclas Lindahl blir ny HR-direktör i Region Östergötland. Han kommer närmast från en tjänst som förhandlare på Sveriges kommuner och regioner (SKR).

Niclas Lindahl blir ny HR-direktör i Region Östergötland
Niclas Lindahl blir ny HR-direktör i Region Östergötland Foto: Per Wahlgren, Region Östergötland

– Jag är glad över att ha rekryterat Niclas Lindahl, som har lång och gedigen erfarenhet  av kommun- och regionsektorn. Han kommer på ett mycket bra sätt att kunna bidra i regionens pågående omställningsarbete och i det fortsatta utvecklingsarbetet med att skapa en robust organisation, där HR-frågor i ett brett perspektiv är centrala, säger Mikael Borin, regiondirektör.

Niclas Lindahl har bland annat en bakgrund som förhandlingschef på SKR, biträdande kommundirektör i Norrköpings kommun och förhandlingschef i Linköpings kommun.

– Jag ser fram emot att bli en del av Region Östergötland och att få bidra i det viktiga samhällsuppdrag som regionen har. Det finns stora utmaningar framåt i sektorn och HR-frågorna  har stor betydelse.  Det är jag ödmjuk inför, men det känns också inspirerande, säger Niclas Lindahl.

Niclas Lindahl tillträder tjänsten den 1 september.

Följ Region Östergötland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Östergötland

Strejken skapar oro inför sommarperioden13.6.2024 13:05:33 CEST | Pressmeddelande

Fler samhällsfarliga konfliktåtgärder har dragits tillbaka av Vårdförbundet från den pågående strejken vid Universitetssjukhuset i Linköping. Det handlar bland annat om sjuksköterskor vid infektionskliniken och reumatologen. ”Det är positivt, men vi ser med stor oro på hur vården kommer att påverkas vid en fortsatt strejk när vi nu går in i sommarperioden”, säger Karl Landergren, medicinsk direktör i Region Östergötland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye