Stockholms stad

Kulturfestivalen presenterar: Lysande svanar på Järvabadet

Dela

Den 10 och 11 augusti kan Järvabadets besökare uppleva en unik ljusinstallation med lysande svanar i bassängen. Bakom installationen står Kulturfestivalen och tyska konstnärerna Denis Bivour och Florian Giefer.

Cygnus, som den flytande ljusinstallationen heter, kommer att visa verklighetstrogna svan-robotar som kommer att utföra graciösa piruetter och simma i takt till musik. Kulturfestivalen är med och arrangerar installationen som en påminnelse om årets festival.

-Vi är glada att kunna erbjuda denna magiska upplevelse som kombinerar teknologi och konst på ett så fascinerande sätt, säger Moa Jönsson, producent för Kulturfestivalen.

Under två kvällar i augusti kommer bassängen på Järvabadet att vara hem för de tolv robotsvanarna som kommer till liv när skymningen faller och kommer att skapa en imponerande nattlig upplevelse efter att alla badat klart för dagen.

Om robotsvanarna

Cygnus skapades av Denis Bivour och Florian Giefer (Loomland) från Berlin, Tyskland. Installationen har ett specialkomponerat ljudspår/ ljudscen av den irländska kompositören och konstnären Alma Kelliher.

Ljusinstallationen har fri entré och är en försmak av Kulturfestivalen, som äger rum mellan 14-18 augusti, där man även kommer kunna se svanarna i dammen i Kungsträdgården.

Missa inte denna unika möjlighet att se konst och teknologi samspela i en förtrollande föreställning.

Fakta
Vart: Järvabadet, Krällingegränd 3
När: 10 och 11 augusti
Tid: 20.15-21.30

Fri intré till Järvabadet under föreställningen*.

OBS – man kommer inte kunna bada under föreställningen.

* Järvabadet förbehåller sig rätten att stänga insläppet vid full kapacitet.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Evenemangsavdelningen är en del av kulturförvaltningen och genomför uppdrag där Stockholms stad är arrangör eller samarbetspartner. Avdelningen planerar, arrangerar och genomför evenemang varje år exempelvis Kulturfestivalen och Kulturnatt Stockholm. Kungsträdgårdens löpande verksamhet ingår även i uppdraget.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye