Stockholms stad

Den 14-18 augusti är det äntligen dags för Kulturfestivalen!

Dela

Under en fem dagar lång folkfest mitt i centrala Stockholm kan man till fri entré ta del av livemusik, dans, konst, workshops och samtal.

Foto: Emma Svensson

Under årets Kulturfestival bjuds det på allt ifrån storslagna pianokonserter i skenet av tusentals levande ljus, normkritisk afrogrunge med Boko Yout, mäktig vokalmusik med the Real Group, medryckande hårdrock med the Gems, maffig popmusik med både Teddybears och Elissa samt en maxad karibisk festkväll med soca-giganterna KES the band.

Folkmusikentusiaster får sitt lystmäte av irländsk, iransk och svensk folkmusik och älskar man att dansa har man varje dag chansen att se dansframträdanden, delta i workshops och själv svänga loss på dansgolvet till bland annat salsa, skotsk folkmusik, k-pop och dansband.

För de lite yngre festivalbesökarna bjuds det på massvis av spännande aktiviteter, workshops och liveframträdanden med Grannen Måns, Bröderna Lindgren och många, många fler.

- Jag ser väldigt mycket fram emot årets Kulturfestival och det känns jättekul att få vara med och tillgängliggöra alla dessa fantastiska kulturupplevelser för stockholmarna. Programmet har en otrolig bredd, så oavsett vem man är och vad man gillar kommer det garanterat finnas mycket att upptäcka och ta del av under festivalen, säger Linnéa Monteiro, festivalchef.

Upptäck hela programmet på Kulturfestivalens hemsida.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Evenemangsavdelningen är en del av kulturförvaltningen och genomför uppdrag där Stockholms stad är arrangör eller samarbetspartner. Avdelningen planerar, arrangerar och genomför evenemang varje år exempelvis Kulturfestivalen och Kulturnatt Stockholm. Kungsträdgårdens löpande verksamhet ingår även i uppdraget.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye