Svenska Postkodlotteriet

Postkodstiftelsen blir Svenska Postkodlotteriets Stiftelse

Dela

Svenska Postkodstiftelsen har bytt namn till Svenska Postkodlotteriets Stiftelse, men verksamheten är oförändrad och uppdraget är detsamma – att förmedla projektstöd till projekt som utmanar, inspirerar och förändrar. Med namnbytet tillkommer även en ny logga.

Marie Dahllöf, generalsekreterare på Svenska Postkodlotteriets Stiftelse, med årets check som ska bidra till ett starkt civilsamhälle.
Marie Dahllöf, generalsekreterare på Svenska Postkodlotteriets Stiftelse, med årets check som ska bidra till ett starkt civilsamhälle.

Svenska Postkodlotteriets Stiftelse instiftades 2003 av Svenska Postkodlotteriet. I dag är Stiftelsen en av 61 ideella organisationer som tar del av Postkodlotteriets miljardöverskott. Andra organisationer är exempelvis Rädda Barnen, Svenska Röda Korset och Världsnaturfonden WWF. Till skillnad från de andra organisationerna så är Stiftelsen inte slutmottagare av medlen, utan har i uppdrag att förmedla stöd till olika typer av projekt och mindre organisationer, som bidrar till en positiv samhällsförändring. Av den miljard som Postkodlotteriet delade ut i mars 2024, överskottet från 2023 års verksamhet, fick Stiftelsen ta emot 190 miljoner kronor. I dag är Postkodlotteriet Stiftelsens enda finansiär och det är alla som är med i Postkodlotteriet som möjliggör Stiftelsens verksamhet.

– Vi är stolta över att fortsätta bidra till Svenska Postkodlotteriets övertygelse om ett starkt civilsamhälle. Med namnbytet till Svenska Postkodlotteriets Stiftelse blir det nu ännu tydligare att de projekt som möjliggörs i Sverige och internationellt, är tack vare alla som är med i Postkodlotteriet, säger Marie Dahllöf, generalsekreterare på Svenska Postkodlotteriets Stiftelse.

Namnbytet sker för att ännu tydligare knyta an till Postkodlotteriets vision, vilken Stiftelsen delar - övertygelsen att världen blir bättre med starka ideella organisationer. Att tydliggöra kopplingen mellan Postkodlotteriet och Stiftelsen ökar insikten för Postkodlotteriets en miljon kunder om hur lotteriöverskottet fördelas och vilka projekt som stöds.

– Postkodlotteriets Stiftelse är ett viktigt komplement i Postkodfamiljen. Genom Stiftelsen kan lottköparnas pengar nå ut brett till hela civilsamhället och de kan stötta både små grannskapsprojekt, samhällsentreprenörer och internationella samarbeten, säger Anders Årbrandt, Managing Director på Svenska Postkodlotteriet.

Postkodlotteriets Stiftelse verkar för att främja en positiv samhällsutveckling och söker långsiktiga lösningar på likväl lokala som globala utmaningar. Därför stöttar Stiftelsen allmännyttiga organisationer, små som stora, som aktivt bidrar till uppfyllandet av de globala målen och som skapar en positiv förändring genom konkreta insatser. Stödet som erbjuds är flexibelt och utformat utifrån organisationernas behov och för att organisationerna ska kunna utforska nya idéer eller skala upp. Stiftelsens arbetssätt har möjliggjort för många ideella organisationer i Sverige att utveckla sin verksamhet, och närmre hälften av de 61 organisationerna som delar på Postkodlotteriets överskott har tidigare varit mottagare av projektstöd hos Stiftelsen.

Om Svenska Postkodlotteriets Stiftelse

Svenska Postkodlotteriets Stiftelse förmedlar tidsbestämda stöd till projekt som drivs av ideella föreningar och stiftelser, i Sverige och internationellt. Sedan starten har mer än 2,2 miljarder kronor från Postkodlotteriet förmedlats till över 1 100 projekt. Har er organisation en projektidé? Sök stöd på stiftelsens hemsida.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Den nya logotypen för Svenska Postkodlotteriets Stiftelse.
Den nya logotypen för Svenska Postkodlotteriets Stiftelse.
Ladda ned bild

Svenska Postkodlotteriet är Sveriges största lotteri där du vinner tillsammans med dina grannar, samtidigt som du bidrar till en bättre värld. Nästan en miljon kunder har varje dag chans till nya vinster. Tack vare alla som är med i lotteriet har vi sedan starten 2005 genererat 15,5 miljarder kronor till ideella organisationer. Postkodlotteriet är idag Sveriges största privata givare till ideell sektor.

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye