Svenska Postkodlotteriet

Benny Marcel till Svenska Postkodlotteriets Stiftelse

Dela

I dag den 16 september, tillträder Benny Marcel som ny styrelseledamot hos Svenska Postkodlotteriets Stiftelse. Benny Marcel har en av landets mest välfyllda meritlistor inom konst- och kultursektorn, och en lång erfarenhet av internationellt arbete inom bistånd och mänskliga rättigheter.

Benny Marcel blir ny styrelseledamot i Svenska Postkodlotteriets Stiftelse.
Benny Marcel blir ny styrelseledamot i Svenska Postkodlotteriets Stiftelse. Peter Hoelstad

– Vi är mycket glada att få välkomna Benny Marcel till Postkodlotteriets Stiftelse och vi ser fram emot ett engagerat samarbete. Bennys omfattande kunskap stärker Stiftelsen och det breda arbetet som bedrivs med att stötta organisationer som arbetar med kultur- och civilsamhällesfrågor, säger Anders Årbrandt, managing director, Svenska Postkodlotteriet.

De senaste 25 åren har Benny Marcel varit verksam inom konst- och kulturområdet. Han har dessutom arbetat internationellt med fokus på biståndsfrågor och mänskliga rättigheter, med uppdrag i Central- och Östeuropa, Sydamerika, Sydostasien och Mellanöstern.

Utöver styrelseposten i Svenska Postkodlotteriets Stiftelse, är Benny Marcel styrelseordförande för Riksteatern, för Dansalliansen AB samt vice ordförande för Folkoperan. Under drygt åtta år (2015-2023) var han Direktör för Nordisk Kulturfond i Köpenhamn.

– Precis som Postkodlotteriets Stiftelse är jag övertygad om att starka ideella organisationer är en förutsättning för att skapa positiv förändring. Jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter, inte minst inom kultursektorn som Stiftelsen identifierat som ett område att stärka och utveckla, säger Benny Marcel.

Postkodlotteriets Stiftelse verkar för att främja en positiv samhällsutveckling och har i uppdrag att förmedla projektstöd till allmännyttiga organisationer, som aktivt bidrar till uppfyllandet av de globala målen. Stiftelsen finansierar projekt inom många olika områden, så som kultur, mänskliga rättigheter, miljö och idrott.

– Benny Marcel kommer med sina gedigna erfarenheter att bidra till den redan omfattande kompetensen i styrelsearbetet i Postkodlotteriets Stiftelse. Vårt arbete speglar hela civilsamhällets bredd - nationellt och internationellt - genom de fantastiska projekt vi årligen stöttar med närmare 200 miljoner kronor. Jag välkomnar Benny varmt, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg, styrelseordförande för Postkodlotteriets Stiftelse.

Ledamöter i Svenska Postkodlotteriets Stiftelse utses av stiftaren Svenska Postkodlotteriet AB. I styrelsen sitter också Abbe Ibrahim, vice ordförande, Lasse Stjernqvist, ledamot, Anna-Karin Hedlund, ledamot, Fredrik Hillelson, ledamot, samt Jessica Cederberg Wodmar, ledamot.

Svenska Postkodlotteriets Stiftelse är en av ett sextiotal ideella organisationer som tar del av Postkodlotteriets miljardöverskott. Sedan starten har Stiftelsen förmedlat mer än 2,2 miljarder kronor från Postkodlotteriet, till över 1 100 projekt inom Sverige och internationellt.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Benny Marcel blir ny styrelseledamot i Svenska Postkodlotteriets Stiftelse.
Benny Marcel blir ny styrelseledamot i Svenska Postkodlotteriets Stiftelse.
Peter Hoelstad
Ladda ned bild
Logotyp för Svenska Postkodlotteriet och Svenska Postkodlotteriets Stiftelse.
Logotyp för Svenska Postkodlotteriet och Svenska Postkodlotteriets Stiftelse.
Ladda ned bild

Svenska Postkodlotteriet är Sveriges största lotteri där du vinner tillsammans med dina grannar, samtidigt som du bidrar till en bättre värld. Nästan en miljon kunder har varje dag chans till nya vinster. Tack vare alla som är med i lotteriet har vi sedan starten 2005 genererat drygt 13 miljarder kronor till ideella organisationer. Det gör Postkodlotteriet till Sveriges största privata givare till ideell sektor.

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye