Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningen i Almedalen 2024

Dela

Snart är det dags för politikerveckan i Almedalen. Naturskyddsföreningen kommer att finnas på plats i Visby med ett stort team för att delta i samtal och seminarier. Exempelvis arrangerar Naturskyddsföreningen och Bra Miljöval seminariet ”Konsumtionens makt – vem kan ta ansvar för en mer hållbar miljö?”. Föreningens talespersoner och experter kommer att finnas tillgängliga för intervjuer och kommentarer i media, och ännu finns en möjlighet att boka in någon av föreningens representanter till ert evenemang!

Välkommen till Naturskyddsföreningens och Bra Miljövals seminarium ”Konsumtionens makt – vem kan ta ansvar för en mer hållbar miljö?
Tid: 27 juni kl. 10:55 till 11:45
Plats: Strandgatan 19, TCO-landet, Lilla scenen

Få, om ens några, branscher är idag på väg att nå sina hållbarhetsmål eller bidra till det globala målet för de hållbara utvecklingsmålen, Parisavtalet om klimatförändringar eller Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework. Ohållbara konsumtions- och produktionsmönster bidrar direkt och betydligt till den tredubbla planetära krisen av klimatförändringar, natur- och biodiversitetsförlust, samt föroreningar och avfall. Och konsumerar gör inte bara individer – utan även organisationer och offentliga verksamheter. Konsumtion kan vara en motor för vårt samhälle, men också för omställningen till en mer hållbar framtid, men hur då? Hur kan den bli hållbar och inom de planetära gränserna? Och vem kan bidra till att den blir det och ta ansvar för en mer hållbar framtid? Vilka utmaningar och möjligheter finns det för dem som kan vara med och bidra?

Medverkande:
Sofie E Munteanu, avdelningschef Hållbar konsumtion och Bra Miljöval, Naturskyddsföreningen
Martina Elfgren, Director International Affairs, Head of Brussels office, Svensk Handel
Marcus Wangel, policyexpert inom miljöpolitik, Svenskt Näringsliv
Arba Kokalari, EU-parlamentariker, Moderaterna
Roger Himmelsköld, Procurement manager, Huddinge kommun

Se samtliga evenemang som föreningen deltar i genom att söka i det officiella Almedalenprogrammet: https://www.almedalsveckan.info/program
Några exempel: 

Fredsseminarium
Tid: 27 juni kl. 15.00
Plats: Donners plats 1, Donnerska huset, "Hörsalen".
Arrangör: Svenska kyrkan, Civilsamhällesarenan

Svenska kyrkans seminarium ställer frågor om hur vi kan arbeta för fred i en värld som rustar för krig. Och vad kännetecknar hållbar fred och vad krävs för att vi ska nå dit? Från Naturskyddsföreningen deltar Karin Lexén, generalsekreterare.

Hur kan vi skapa förutsättningar för att mer strömming och skarpsill landas som livsmedel?
Tid: 27 juni kl. 10.00 – 10.45
Plats: Cramérgatan 5, Almedalsbiblioteket
Arrangör: Marint Centrum Simrishamn, Östersjödagarna, Uppsala universitet, Blått Centrum Gotland

Det regionala yrkesfisket efter sill/strömming i Östersjön står inför stora utmaningar. Samtidigt skickas det signaler om hur viktigt fisket är i händelse av kris eller krig. Hur kan vi skapa de förutsättningar som krävs för att vi ska kunna landa mer strömming för konsumtionsändamål? Från Naturskyddsföreningen deltar Beatrice Rindevall, ordförande.

Hur kan Sverige verka för en rättvis och hållbar global utveckling?
Tid: 26 juni kl. 17.00 – 17.45
Plats: Adelsgatan 43, Vårdklockans kyrka
Arrangör: Concord Sverige

I en värld där kriser avlöser varandra behövs politisk handlingskraft för en rättvis och hållbar utveckling. Regeringen driver en politik som på flera sätt bromsar möjligheterna att nå de globala målen. Hur kan samhällets olika aktörer enas för att nå de globala målen? Från Naturskyddsföreningen deltar Nina Larrea, Internationella avdelningen.

Från Naturskyddsföreningen deltar följande personer under Almedalsveckan. Kontakta oss om ni behöver en deltagare till ditt evenemang! 

Beatrice Rindevall, ordförande
Karin Lexén, generalsekreterare 
Therese Börjesson, chef Hav, vatten & miljögifter 
Sofie Munteanu, chef Hållbar konsumtion, Bra Miljöval 
Nina Larrea, Internationella avdelningen
Kristina Östman, enhetschef klimat
Jörgen Sundin, sakkunnig biologisk mångfald 
Jonas Rudberg, sakkunnig gruvor och skog

Med från Naturskyddsföreningen åker också:
Anna Havula, presschef
Anna Ljungström, kommunikatör 
Lisa Silver, ledningsstrateg och samordnare för Naturskyddsföreningens Almedalsvecka 
Sara Widman, kommunikationsansvarig Bra Miljöval 
David Gunnarsson, enhetschef kemiska produkt

Kontakter

Följ Naturskyddsföreningen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Naturskyddsföreningen

EU:s naturrestaureringslag klubbad – trots att Sverige röstade nej17.6.2024 11:49:35 CEST | Pressmeddelande

Efter mycket debatt och motstånd röstade EU:s miljöråd idag igenom naturrestaureringslagen, tack vare att Österrike i sista stund bestämde sig för att rösta ja. Lagen innebär att EU:s medlemsländer ska restaurera 20 procent av EU:s land och hav till 2030 och alla ekosystem som är i behov av det till 2050. Ett mycket glädjande besked enligt Naturskyddsföreningen, som beklagar dock att Sveriges regeringen röstade nej.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye