Svenska Friidrottsförbundet

OCR-VM kommer till Göteborg 2025

Dela

Det kommer att bli VM i OCR, hinderbanelöpning, i Göteborg i 12–14 september nästa år. Upp emot 5000 deltagare kommer att delta i arrangemanget som är ett samarrangemang mellan Svenska friidrottsförbundet, Göteborg & Co och Tough Viking.

Under pågående OCR-EM i Italien presenterades Sverige och Göteborg som arrangör av OCR-VM 2025, alltså VM i hinderbanelöpning, eller obstacle cours racing. Arrangemanget kommer att äga rum den 12–15 september och man väntar sig inte mindre än 5000 deltagare, inklusive de öppna klasserna.

– Vi är verkligen glada över att vi får möjligheten att arrangera OCR-VM i Sverige nästa år. Vi ser att ett VM verkligen kan bidra till utvecklingen av sporten nationellt och internationellt och ser att det ligger helt rätt i tiden utifrån vår evenemangsstrategi och erfarenhet från effekterna av andra internationella evenemang, säger arrangemangsansvarig för Svensk Friidrott, Magnus Malmsborg.

Tävlingarna kommer att äga rum på Slottsskogsvallen och i Slottsskogen där det kommer att tävlas på tre olika banor med tre olika distanser, 3 kilometer, 12 kilometer och 100 meter sprint.

– Med OCR-VM får vi ett nytt fantastiskt evenemang till Göteborg, vilket är viktigt för oss och utvecklar staden som evenemangsstad ytterligare. Att tävlingarna kommer att avgöras centralt på göteborgska platser som Slottsskogen och Slottsskogsvallen och är öppen för alla känns helt rätt, säger Magnus Hallberg, vice vd och evenemangschef på Göteborg & Co.

Christopher Holmström, som är landslagsledare för det svenska landslaget i OCR, säger att de har jobbat hårt hela vintern för att få igenom sin ansökan som nu alltså har burit frukt:

– Eftersom OCR är en ung sport har vi Sverige chansen att visa hur bra vi är på att arrangera stora mästerskap. Vi är också väldigt glada att Göteborg & Co går in och stöttar oss fullt ut. Det stora jobbet börjar direkt när vi kommer hem från EM. 

Kontakter

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye