Svenska Friidrottsförbundet

Nytt svenskt rekord av Andreas Kramer – "Supernöjd!"

Dela

Äntligen! På Irena Szewinska Memorial i polska Bydgoszcz lyckades Andreas Kramer vässa det svenska rekord han satte 2020. Ullevilöparen sprang i mål som segrare på 1:44.08, en sänkning av rekordet med hela 39 hundradelar. "Jag ville ju ha något med 1:43, men ganska snart kände jag ändå att jag är supernöjd!", säger Andreas.

I söndags vann Andreas Kramer 800-metersloppet på Folksam Grand Prix Sollentuna på 1:45.61.

På tisdagen kom nästa seger och ett nytt säsongsbästa, 1:44.65 när han segrade på Paavo Nurmi Games.

På torsdagen kom tredje segern på fem dagar. Och den här gången gick det riktigt fort.

Andreas Kramer höll sig långt framme hela vägen på Irena Szewinska Memorial i polska Bydgoszcz.

I ett stort fält passerade Andreas 400 meter som trea och haren klockades för just över 50 blankt.

Med 200 meter kvar hade svensken avancerat till andraplats och på upploppet spurtade han förbi algeriern Mohamed Ali Gouaned och i mål på 1:44.08.

Andreas tidigare rekord, 1:44.47 satte han i Ostrava i september 2020.

- Det kändes superbra när jag sprang i mål. Allra först var jag väldigt nöjd med att ta hem ännu en seger, den tredje på fem dagar och två har ju varit på tävlingar med guldstatus. Jag känner att jag är i en skön winning streak och idag slog jag väldigt många starka löpare, berättar Andreas.

- Sedan fick jag se tiden och första känslan var "ahhh shit". Jag ville ju ha något med 1:43, men ganska snart kände jag ändå att jag är supernöjd. Pers med nästan en halvsekund känns ju underbart. Jag har varit nära flera gånger och känt att jag har kapaciteten. Men det gäller ju även att det blir rätt lopp, rätt förhållanden och rätt taktik när man har dagen.

Och i dag var en sådan dag när allting stämde?

- Det var bra förhållanden och jag känner att jag gjorde det väldigt bra taktiskt. Det var hela 14 löpare i fältet så jag visste att det gällde att ha en bra position direkt om jag skulle springa snabbt. Jag gick ut offensivt, låg hela tiden bakom starka löpare och gjorde mina attacker vid rätt tillfällen. Ska man peta på detaljer så blev min sista kurva lite lång.

Finns det ännu mer att plocka?

- Jag tröttnade lite allra sista biten in mot mål, så de sista metrarna finns lite tid att hämta. Men jag hade gjort ett par attacker innan och det sätter sig lite in på upploppet. Jag är överlag väldigt, väldigt nöjd med loppet, men det finns ändå lite att plocka om allting stämmer hela vägen. 

Kontakter

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye