Grant Thornton Sweden AB

Starka nyckeltal från Grant Thornton Sverige – passerar två miljarder i omsättning

Dela

Grant Thornton fortsätter att växa och släpper nu årsresultatet för 23/24. Bland milstolparna finns både att omsättningen passerar två miljarder i Sverige och att delägarkretsen når jämställdhetsmålet – som första stora bolag i revisionsbranschen. Vd Henrik Johansson summerar att starkt verksamhetsår som lägger grunden för fortsatt tillväxt och utveckling.

Den 30 april stängde Grant Thornton räkenskapsåret 2023/2024. Men en skakig omvärld och tuff konjunktur för många kunder lyckades Grant Thornton ändå nå milstolpen två miljarder i omsättning. Men vd Henrik Johansson lyfter också fram en annan milstolpe, nämligen att partnerkretsen nu är jämställd. Vid verksamhetsårets slut var siffran 39 procent, men efter partnerinvalet nu i juni når Grant Thornton 40 procent.

- Det är glädjande att vårt långsiktiga arbete gett resultat, där vi varit med och drivit frågan i branschen. Dock ser vi oss inte som klara, vi eftersträvar en bredd av perspektiv och jämställdheten bör också återspeglas i aktiefördelningen. Kvinnorna äger idag 35 procent av aktierna. Det är ett arbete som kräver fokus och som man behöver ha med sig i alla beslut varje dag, säger vd Henrik Johansson. Här finns också utvecklingspotential i branschen i övrigt.

Starkt år på marknaden
Grant Thornton behåller sina marknadsandelar trots att fördelningen i stort rör på sig. Även varumärket är fortsatt starkt, enligt återkommande mätningar. När det gäller kundnöjdheten får Grant Thornton det högsta resultatet på tio år i Svenskt Kvalitetsindex mätningar. Även Nöjd Kund Index (NKI) bland befintliga kunder landar högt (index 7,8 på en 10-gradig skala).

- Vi har ett riktigt starkt utgångsläge för att fortsätta växa och utvecklas. Vi ökar antalet kunder i vårt prioriterade kundsegment och rör oss framåt mot målet att bli marknadsledande på mid-market, Tillväxt skapar energi och engagemang. När vi hjälper våra kunder att växa och utvecklas följer vår tillväxt med och våra medarbetare växer både som individer och som team, säger Henrik Johansson.

Årsredovisningen fastställer att engagemanget bland medarbetarna är högt enligt den årliga medarbetarundersökningen och löpande pulsmätningar. Även attraktionskraften hos potentiella medarbetare är hög, där antalet jobbansökningar dubblerades under 2023 jämfört med 2022.

Ny tjänst ska hjälpa kunderna med miljömål
Grant Thornton når också målet om 0,4 ton CO2-utsläpp per medarbetare kopplat till tjänsteresor (resultat 0,34). För att hjälpa kunderna med klimatnyckeltal har en ny redovisningstjänst lanserats där företag kan se koldioxidutsläpp vid inköp av varor och tjänster sida vid sida med finansiella nyckeltal.

Utmaningar och fokus framåt
Förutom framgångarna med flera uppnådda affärsmål, nämns även stora investeringar och satsningar på kompetensutveckling och innovation i årsredovisningen, liksom ett fortsatt dedikerat risk- och kvalitetsarbete. Bland de områden där Henrik Johansson vill se Grant Thornton utvecklas ytterligare, finns till exempel ökad mångfald och att hjälpa fler kunder navigera inom hållberhetsområdet. I årsredovisningen, som publiceras idag, redogör Grant Thornton för processen och resultatet av bolagets egna dubbla väsentlighetsanalys.

- Oavsett bransch och storlek kan vi stötta kunderna i omställningen. Vi har också ett unikt läge på marknaden att växa utifrån att vi är en stark fullserviceleverantör av ekonomiska tjänster, där vi kan erbjuda specialister från fyra olika affärsområden. Detta tillsammans med stark internationell närvaro gör att vi har en riktigt bra position att växa vidare, summerar Henrik. Att vi har börjat vår CSRD-anpassning känns mycket bra då vi ser oss som en naturlig partner för våra kunder att göra samma resa.

Kontakter

Länkar

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

Grant Thornton första stora revisionsbyrån med jämställda delägare17.6.2024 11:30:00 CEST | Pressmeddelande

Grant Thornton är den första stora revisionsbyrån som uppnår jämställdhet i partnerkretsen: 40 procent av delägarna är nu kvinnor. Snittet i branschen bland de största aktörerna inom revision är 31 procent. Vd Henrik Johansson är stolt över att ha nått den magiska gränsen, men betonar samtidigt att detta är en milstolpe och att branschen har mycket kvar att göra. Nu sätter han ut flaggan för att även ägandet ska bli jämställt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye