Svenska Ishockeyförbundet

SDHL inför målkameror kommande säsong

Dela

Inför kommande säsong införs målkameror i SDHL något som efterfrågats under en lång tid. ”Införandet av målkameror kommer att flytta fram positionerna för SDHL som liga, och jag ser mycket positivt på satsningen”, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska Ishockeyförbundet.

Svenska Damhockeyligan (SDHL) har sedan sin start tagit steg för steg mot att bli mer professionella på alla plan. Nu tas ett stort sportsligt kliv framåt. I flera år har det funnit en efterfrågan och diskussion om målkameror. Under den gångna säsongen påbörjades ett arbete om att ta fram en lösning som nu finns på plats och möjliggör videogranskning med start kommande säsong.

– Vi känner att tiden är mogen att införa målkameror och därmed videogranskning, efter efterfrågan och även arbetet kring att ta fram en lösning som fungerar för SDHL. Det här syftar, förutom att öka professionaliseringen, till sportslig rättvisa så att så många situationer som möjligt ska kunna dömas på isen snarare än i efterhand, säger Johan Schillgard, sportchef SDHL.

– Införandet av målkameror kommer att flytta fram positionerna för SDHL som liga, och jag ser mycket positivt på satsningen. Ur ett tävlingsperspektiv är sportslig rättvisa ett mål som alltid ska eftersträvas, och målkameror är ett viktigt instrument för att uppnå det, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska Ishockeyförbundet.

Målkamerorna kommer monteras och installeras i alla huvudarenor för respektive klubb och användas för att bedöma om det är mål eller inte, samt som komplement vid bedömningar av större straff med mera.

– Jag välkomnar det här steget, som innebär att domarna får ett värdefullt verktyg för att få hjälp med ett av de viktigaste domsluten: mål eller inte. Vi ser fram emot att jobba med detta även i SDHL, säger David Bergman, domaransvarig Svenska Ishockeyförbundet.

– Vi vet att historiskt flyttas några matcher av klubbarna för att sprida intresset men också pga. logistiska skäl med annan verksamhet i samma klubb, för dessa matcher kommer målkamerorna att utebli. Det är något vi tagit höjd för och även haft en dialog om med klubbarna, avslutar Schillgard.

– Under alla mina år på SDHL har diskussion om målkameror varit på agendan, i olika hög grad till och från vilket gör att det känns extra kul att kunna kommunicera det här. Vi kommer såklart noggrant följa upp och utvärdera hur det fungerar tillsammans med alla inblandade för att kunna dra slutsats om det blir till det bättre, säger Angelica Lindeberg kommersiell -och verksamhetschef.

Målkamerorna kommer att testas under träningsmatcherna och därefter användas med start första seriematchen 13 september.

Nyckelord

Kontakter

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle. Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet. Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Licensprövning inför säsongen 2024/2025: Fyra klubbar i Hockeyettan nekas elitlicens, övriga beviljas licens5.7.2024 16:45:00 CEST | Pressmeddelande

SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan Alla klubbar i SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan har beviljats elitlicens för säsongen 2024/2025. Det meddelar licensnämnden för dessa ligaorganisationer idag. Tre klubbar har beviljats dispensår: Södertälje SK och Tingsryds AIF har fått ett första dispensår och Vimmerby HC har fått ett andra dispensår. Se dispensbesluten i bifogade dokument. Hockeyettan Licensnämnden för Hockeyettan har beslutat att neka elitlicens för fyra klubbar inför säsongen 2024/2025: Bäcken HC, KRIF Hockey, Kristianstads IK och Strömsbro IF. Besluten i korthet Bäcken HC Föreningen har inte inkommit i tid med begärda handlingar, och enligt underlaget som faktiskt skickats in, klarar föreningen inte kapitalkravet. KRIF Hockey Efter att ha fått dispens i förra årets licensprövning, tack vare en handlingsplan för hur det egna kapitalet skulle återställas, har KRIF Hockey inte inkommit med fullgoda handlingar till årets prövning. Föreningen uppvisar negativt kapital, och har inte skicka

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye