VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut

VTI har experterna på trafiken i sommar

Dela

Sommar, sol och semestertrafik. VTI har en rad experter på trafik och transporter – allt ifrån ekonomi, cykling och trafikbeteende till infrastruktur, olyckor och trafiksäkerhet.

Bil med släp i rondell.
Foto: Lasse Hejdenberg

Som journalist är du alltid välkommen att ta kontakt med någon av VTI:s forskare och utredare i olika transportrelaterade frågor.

Bifogat hittar du vår uppdaterade kontaktlista med experter inom en lång rad områden från A-traktorer till Äldre förare. Observera att semestertiderna gör att vissa personer inte alltid går att nå direkt.

Ta också gärna del av forskningen om tända respektive släckta bakljus på personbilar. VTI:s forskning visar att de flesta bilförare kör med släckta baklyktor, men att trafiksäkerheten ökar om de är tända även i dagsljus.

Expertlistan hittar du som bifogat dokument nedan. En artikel om bakljusen finns här: "Skillnaden är signifikant och kan innebära skillnaden mellan tillbud och olycka"

Trevlig sommar!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bil med släp i rondell.
Foto: Lasse Hejdenberg
Ladda ned bild

Dokument

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är ett oberoende och internationellt framstående forskningsinstitut inom transportsektorn. Vår huvuduppgift är att bedriva forskning och utveckling kring infrastruktur, trafik och transporter. Vi arbetar för att kunskapen om transportsektorn kontinuerligt ska förbättras och är på så sätt med och bidrar till att uppnå Sveriges transportpolitiska mål. VTI har kontor i Linköping, Stockholm, Göteborg och Lund.

Följ VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut

Visioner om cirkularitet blir verklighet i Helsingborg28.11.2024 15:44:13 CET | Pressmeddelande

Varje år körs stora mängder byggavfall, slaggrus och restasfalt till deponi. Ett forskningsprojekt, lett av RISE, Sveriges Forskningsinstitut, ska göra det möjligt att återvinna och ge materialen nytt liv. Precis i dagarna har en så kallad testbädd byggts i Helsingborg, bestående av 4 stycken 27 meter långa avsnitt där de olika materialens långsiktiga prestanda och miljöpåverkan ska undersökas, den första testbädden i sitt slag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye