Nykter vinprovning
Ni är nu välkomna till en vinprovning utöver det vanliga: en nykter. Ledd av sommelier Carl Brosjö med sällskap av nykterhetskunnige samt bokaktuelle Fritiof Ajvide. Vi vill nyansera bilden av vin som något annat än ett berusnings- och bedövningsmedel och understryka dess gastronomiska aspekter. Vin är för alla och ska avnjutas precis som en god måltid, varken mindre varken mer.
Den 20 juli i Gamla Stan i Stockholm är det dags!
Ja, det blir en kväll utöver det vanliga. Vår stjärnsommelier Carl Brosjö får sällskap av den nykterhetskunnige författaren Fritiof Ajvide, som är utbildad bartender från European Bartender School i Amsterdam, psykologiutbildad på Stockholms universitet och dessutom har egna erfarenheter av ett tidigare alkoholmissbruk. Fritiof är en engagerad samhällsdebattör, bland annat i missbruksfrågor, vilket också är ett centralt tema i hans debutroman Våldet under huden, som ges ut den 21 augusti. Och Carl med sina 14 år i branschen har skräddarsytt sina vinprovningar till perfektion. Det här kan ni ju inte missa?
Dessa två kompetenta herrar kommer tillsammans att vägleda oss genom både den alkoholfria och den alkoholhaltiga vinets värld. Njut av sommelierens expertkunskap när han guidar er genom de bästa alkoholfria alternativen på marknaden. Samtidigt ger Fritiof, genom ett engagerande samtal insikter för ett sundare drickande samt en och annan personlig anekdot. Allt detta sker med optimism och en klackspark! Detta är en unik kombination av samtalsterapi och vinprovning.
Varför?
Istället för att varva varje alkoholhaltig dryck med vatten, prova att varva med alkoholfria alternativ. Det kan vara tråkigt att dricka vatten under middagen, så varför inte kombinera med något lika gott?
Efter cirka 3-4 glas, när du börjar känna dig berusad, kan det vara bra att övergå till alkoholfria alternativ. Det är trevligare att ha något i glaset än att stå med ett tomt vinglas när man fortfarande är sugen på något gott.
Vi kommer att gå igenom inte bara alkoholfria viner, utan även andra alkoholfria drycker såsom ingefärskombucha, som påminner om IPA, och svartvinbärskombucha, som liknar suröl eller cider. Vår sommelier Carl har som vana att överraska, och det kommer han utan tvekan även göra denna kväll.
Kvällens värdar säger sitt
Vad tänker du om kvällen, Carl?
Carl: Det är dags att ifrågasätta tanken att substitutet till alkohol bara är saft och läsk. Man kan fortfarande njuta av vin – alkoholfritt vin är minst lika gott som vanlig. Och de blir bara bättre och bättre.
Är det verkligen så?
Carl: Ja, marknaden har exploderat! Idag finns ett ofantligt utbud av alkoholfria viner. Och denna kväll kommer jag att lyfta fram de bästa av de bästa."
Detta blir Carl och Fritiofs första samarbete, men förhoppningsvis inte en "once in a lifetime".
Den 20 juli i Gamla Stan i Stockholm är det dags! Välkomna till en kväll som är nykter men lika rolig! Här är alkohol och alkoholfritt uppdelat 50/50. Boka era platser innan de tar slut eller sätt upp er på väntelista – biljetterna går åt som smör!
Boka in er här: Nykter vinprovning
Nyckelord
Kontakter
Patrik WengbergCommunications Manager
Tel:+46 739 186 150patrik@taysta.seBilder
Länkar
Om oss
Taysta är mötesplatsen för gastronomiälskare. Vår vision är att samla branschen på ett och samma ställe; kockar, krögare, bryggare och dryckesexperter, och tillsammans skapa nya och unika mat- och dryckesupplevelser. Taysta är ett innovationsinitiativ av restaurangbranschen.
Följ Taysta
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Taysta
Då öppnas Uppsalas nya museum – i speciella byggnaden10.12.2024 10:14:00 CET | Pressmeddelande
Pressdag 20 december. Invigning under mellandagarna 26-29 december med pompa och ståt.
Taysta ♡ Cube of Art - Sveriges första museum för interaktiv konst6.11.2024 11:41:17 CET | Pressmeddelande
Den 26:e december 2024 slår Cube of Art upp portarna till ett nytt museum i Uppsala. Staden får då Sveriges första renodlade digitala konstmuseum - ett museum med fokus på interaktiv konst. Tillsammans med Taysta har Cube of Art tagit fram ett helt nytt koncept "Immersive wine tasting".
Taysta lanserar AI-Sommelier10.9.2024 11:09:52 CEST | Pressmeddelande
Se hit! Taysta.se lanserar en AI-sommelier: hitta den bästa drycken till det du ska laga ikväll, på endast några sekunder! En proffs-sommelier i mobilen. Allt du behöver göra är att skriva vad du ska äta och klicka på sök. AI-sommelieren analyserar din fråga, hittar korrekt maträtt och väljer ut den bästa drycken.
Sökes: Professionell Restauranggäst17.5.2024 17:03:13 CEST | Pressmeddelande
Matälskare runt om i Sverige har nu chansen att äntligen kunna livnära sig på sitt stora intresse - att äta mat på restaurang. Nu söker Taysta, mötesplatsen för gastronomiälskare, Sveriges bästa restauranggäst. Det här är drömjobbet för en äkta foodie.
Matlagningskurs med Khadija Mohamud - en av Sveriges största matinfluencers10.4.2024 15:17:26 CEST | Pressmeddelande
Vårens stora event är på ingång med matkreatören Khadija Mohamud. Vi slår upp dörrarna till Taysta Östermalm. Här dukas det upp med fantastiska smaker från olika afrikanska kök med härliga färgglada råvaror.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum