Svenska Bowlingförbundet

Carl Eklund tar silver i singel i U21-VM i bowling

Dela

Carl Eklund tar silver i singel i U21-VM i Incheon, Sydkorea. Det blev förlust för Eklund i finalen mot Paul Purps, Tyskland, med 2-0 i serier. För andra U21-mästerskapet i rad tar Carl Eklund medalj i singel. 
– Det är väldigt bra gjort av Carl att gå till final igen, säger förbundskapten Robert Andersson.

Carl Eklund tar silver i singel vid U21-VM i bowling.
Carl Eklund tar silver i singel vid U21-VM i bowling. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Carl Eklund klev in i finalen i Incheon som regerande U21-världsmästare i singel och han hade chans att försvara guldet från mästerskapet i Helsingborg 2022. Men han fick inte riktigt spelet att stämma i finalen och Paul Purps, Tyskland, tog hem den första serien med 212-189.  
– Carl hittade inget bra läge i banan i inledningen av matchen. Sedan fanns det ändå möjligheter i första serien då Paul Purps inte heller fick spelet att klaffa riktigt men tyvärr lyckades inte Carl ta det, säger förbundskapten Robert Andersson. 

I andra serien kopplade Paul Purps greppet genom att slå fem strike i rad från ruta fyra till åtta. Han vann till sist över Carl Eklund med 236-201. 
– Det blev tyvärr för tufft i andra serien då Purps hittade spelet och slog många strikar, säger Andersson. 

Carl Eklunds silver betyder att han tar medalj i singel för andra U21-mästerskapet i rad. 
– Det är jättebra gjort av Carl att ta silver. Under en sådan här finaldag så blir det ju lite att börja om och då var ju silver det sämsta man kan få men vi är väldigt glada och stolta över att han tog sig till final igen.

Resultat 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Carl Eklund
Carl Eklund
Ladda ned bild
Carl Eklund
Carl Eklund
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye