My Moberg - ny direktör på Läkemedelsverket
My Moberg har utsetts till ny direktör för verksamhetsområdet tillstånd. Hon kommer närmast från tjänsten som enhetschef för staben inom samma verksamhetsområde och efterträder Monica Lidberg som går i pension under hösten. My tillträder sin tjänst den 1 september.
My Moberg har varit anställd på Läkemedelsverket sedan 2020 som enhetschef och har dessförinnan också arbetat som chef för Svenska farmakopégruppen på myndigheten. Hon har en doktorsexamen i analytisk kemi och gedigen chefs- och ledarerfarenhet från läkemedelsbranschen.
-Det är glädjande att få välkomna My Moberg som direktör för verksamhetsområdet tillstånd. Hennes erfarenhet från både branschen, Läkemedelsverket och hennes stora regulatoriska kunnande är en framgångsfaktor för oss som myndighet, säger generaldirektör Björn Eriksson.
My tillträder sin tjänst den 1 september och efterträder Monica Lidberg som går i pension. Monica blir kvar en tid under hösten för överlämning.
-Jag ser verkligen fram emot att ta mig an det nya uppdraget. Det ska bli spännande och roligt att fortsätta bidra till det viktiga grunduppdraget att säkerställa tillgång till säkra och effektiva läkemedel, och samtidigt framtidssäkra verksamheten och myndigheten genom fortsatt utveckling tillsammans med alla kompetenta kollegor, säger My Moberg.
Nyckelord
Kontakter
Läkemedelsverkets presstjänst
Tel:018-18 36 25press@lakemedelsverket.seBilder
Om oss
Godkännanden och tillsyn av läkemedel, naturläkemedel, mediciner, kosmetika och medicintekniska produkter
Läkemedelsverket är en myndighet under regeringen med uppdrag att främja den svenska folk- och djurhälsan.
Målsättningen är att den enskilde patienten och hälso- och sjukvården ska få tillgång till säkra och effektiva läkemedel. Dessa ska vara av god kvalitet, med positiv nytta/riskbalans och ska användas på ett ändamålsenligt och kostnadseffektivt sätt.
Till vårt ansvarsområde hör även att främja säkerheten och kvaliteten för kosmetika och hygienprodukter samt ansvara för tillsyn av tillverkare och produkter inom det medicintekniska området. Vi ger också tillstånd till och utövar tillsyn över apoteksverksamheten i Sverige. Utöver detta ska Läkemedelsverket även stödja forskning och innovation inom våra ansvarsområden. Giftinformationscentralen och Läkemedelsupplysningen är en del av Läkemedelsverket.
Verksamheten är i huvudsak avgiftsfinansierad, men finansieras även genom statliga anslag och bidrag.
Följ Läkemedelsverket
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Läkemedelsverket
Kortare behandlingstid för många med tonsillit28.8.2024 09:02:31 CEST | Pressmeddelande
Läkemedelsverkets nya behandlingsrekommendation för faryngotonsillit, i folkmun kallad halsfluss, ger nya direktiv när det gäller antibiotikabehandling. Nytt är att i övrigt friska vuxna och barn över 6 år kan behandlas med penicillin V i endast fem dagar.
Uppdrag att samordna genomförandet av nya HTA-förordningen20.8.2024 13:39:09 CEST | Pressmeddelande
Läkemedelsverket har fått regeringens uppdrag att, nationellt och på EU-nivå, samordna genomförandet av Europaparlamentets och rådets förordning om utvärdering av medicinsk teknik.
Kamma till dig och minska spridningen av huvudlöss14.8.2024 08:30:00 CEST | Pressmeddelande
När höstterminen startar är risken som störst för huvudlöss. För att förhindra att lössen sprids är det mest effektiva att luskamma – något fler föräldrar borde göra.
Flera fall av förgiftning med vit flugsvamp2.8.2024 09:22:47 CEST | Pressmeddelande
Giftinformationscentralen har fått in flera bekräftade fall av potentiellt livshotande förgiftningar av vit flugsvamp. Det rör sig om ovanligt många fall av förgiftning på kort tid. De flesta allvarliga svampförgiftningar brukar komma något senare under perioden augusti till och med oktober.
Mysimba i kombination med opioidläkemedel kan leda till allvarliga biverkningar29.7.2024 13:09:49 CEST | Pressmeddelande
Europeiska läkemedelsmyndigheten EMA rekommenderar att viktläkemedlet Mysimba inte används av personer som behandlas med opioidläkemedel. Efter en rutingranskning av säkerheten för Mysimba stärker EMA nu råden för användandet av läkemedlet tillsammans med läkemedel som innehåller opioider. Detta görs för att minimera riskerna för interaktioner mellan Mysimba och läkemedel som innehåller opioider.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum