Friskis&Svettis

Friskis är med när drömmar blir verklighet. Veteran-VM i friidrott 13-25 augusti

Dela

Med start 13 augusti samlas drygt 8000 deltagare från fler än 100 nationer för veteran-VM i friidrott i Göteborg. Friskis, som är en del av Svensk Friidrott, bidrar med drygt 200 funktionärer för att höja upplevelsen. 

Multifys
Multifys Foto: Magnus Selander

Friskis har varit en del av Svensk Friidrott sedan 80-talet. Två stora organisationer, ideella idrottsföreningar, som jobbar hårt för att göra träning möjlig för så många som möjligt så länge som möjligt.

– Veteran-VM är en stark illustration av träning hela livet, något Friskis ju brinner för. Bland deltagarna finns allt från kända idrottsprofiler till motionärer som bestämt sig för att träna mot det här speciella målet. Och ideella krafter kommer fixa en fantastisk inramning, säger Janna Hellerup, generalsekreterare för Friskis.

Fyra av Friskis lokala föreningar samarbetar med Göteborgs Friidrottsförbund inför och under mästerskapet. Friskis i Kungälv, Partille, Göteborg och Kungsbacka. Marie Olsson, verksamhetschef för Friskis&Svettis Kungälv/Ale, ser fram emot intensiva och spännande dagar.

– Många medlemmar kommer att tävla och har förberett sig i våra gym runt om i landet hela året. Och vi är många som kommer hjälpa till med evenemanget. Det är jättekul. Att även äldre får chans att utmana sig och tävla mot likasinnade i ett VM är väldigt inspirerande, säger hon.

Inom friidrott räknas du som veteran redan vid 35 år. Men faktum är att det inte finns någon åldersgrupp som har så god nytta av att styrketräna som gruppen 70 år och äldre. Veteran-VM rymmer alla ordinarie friidrottsgrenar som görs inne på arenan, samt ett antal grenar utanför arenan - bland annat halvmarathon och terrängbana.

Läs mer om hela arrangemanget
https://www.2024wmac.com/sv/

För mer info om Friskis roll i mästerskapet
Marie Olsson, verksamhetschef Friskis&Svettis Kungälv/Ale
marie@kungalv.friskissvettis.se

Janna Hellerup, generalsekreterare Friskis&Svettis
janna.hellerup@riks.friskissvettis.se

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye