Stockholms stad

Ny rektor på Anna Whitlocks gymnasium

Dela

När Anna Whitlocks gymnasium öppnar efter sommarlovet finns en ny rektor på plats. Hon heter Carina Rudolph Lundberg och har tidigare varit biträdande rektor på samma skola.

Carina Rudolph Lundberg är ny rektor på Anna Whitlocks gymnasium och vill ge bildningsperspektivet stort utrymme. Foto: Privat
Carina Rudolph Lundberg är ny rektor på Anna Whitlocks gymnasium och vill ge bildningsperspektivet stort utrymme. Foto: Privat

Att verka inom skolan var det mest meningsfulla arbetet Carina Rudolph Lundberg kunde tänka sig när hon funderade över sitt yrkesval. Som ung gick hon på Täljegymnasiet i Södertälje, samhällsvetenskaplig linje med bildestetisk inriktning. Redan under gymnasietiden började hon som ledare, hon tränade och coachade basket- och friidrottsungdomar.

– Efter gymnasiet började jag vikariera i grundskolan för att testa på lärarjobbet och det kändes helt rätt, berättar Carina.

Större utrymme för bildning 

Som biträdande rektor har Carina varit med och byggt upp Anna Whitlocks gymnasium sedan skolan öppnade 2018. Som rektor vill hon nu fortsätta utveckla skolan utifrån skolans vision: Bildning och innovation för en hållbar framtid.  

– Att få ha varit med att starta en ny skola och nu få fortsätta att utveckla Anna Whitlocks gymnasium är en stor utmaning som kommer kräva mycket arbete men ett uppdrag som jag inte kunde motstå att söka. 

Som rektor menar Carina att hon får möjlighet att skapa bra förutsättningar för ett professionellt lärande och ge varje elev de bästa möjligheterna att känna lust inför att lära sig. 

– Bildningsperspektivet måste få ett större utrymme i elevernas utbildning för att de med ett gott omdöme ska kunna ta sig an ett vuxenliv med ansvarsfull frihet.

Fakta: Carina Rudolph Lundberg har varit biträdande rektor på Anna Whitlocks gymnasium och blir nu rektor på samma skola. Tidigare rektor på skolan har gått i pension.

Anna Whitlocks gymnasium 

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakt: Matilda Asp

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största kommunala förvaltning. Vi arbetar för att ge alla barn i Stockholm en bra utbildning. Elevernas förutsättningar, motivation och lärande är vårt fokus. 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkommen till invigning av Mälarhöjdens ishall B den 23 augusti15.8.2024 09:00:00 CEST | Pressinbjudan

Välkommen till invigningen av en ny modern ishall! Mälarhöjdens idrottsplats har fått ett efterlängtat tillskott i form av en ny ishall för både konståkare, ishockeyfantaster och allmänhet. Den moderna anläggningen har 150 ståplatser för publik, solceller på taket, fri takhöjd på sex meter, yta för off ice-träning och föreningscafé. Ishallen invigs den 23 augusti klockan 14.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye