Länstrafiken Kronoberg

Länets invånare reser gratis med sin bilnyckel den 18 september

Dela

Länstrafiken Kronoberg kommer under hösten att genomföra extra insatser som ger invånarna i länet möjlighet att resa med kollektivtrafiken om de tidigare inte gjort det. Först ut är insatsen ”Gröna dagen”.

En hand håller en bilnyckel. En grön etikett med texten "18 sept GRÖNA DAGEN".

Den 18 september genomförs den ”Gröna dagen” och länstrafiken uppmuntrar bilister att ställa bilen för att främja hållbara resvanor. Under ”Gröna dagen” är det gratis att resa med buss och tåg* i Kronobergs län. Bilisternas bilnyckel blir deras gratisbiljett denna dag.

Den 18 september får alla resa kostnadsfritt med buss och tåg* hela dagen, i hela länet.

 - Vi vill med erbjudandet uppmuntra till hållbara resvanor, förklarar Joakim Pohlman (S), trafiknämndens ordförande i Region Kronoberg. - Vårt mål är att få fler att ställa bilen och prova kollektivtrafiken. Men självklart får alla resa gratis den här dagen oavsett om man har bil eller ej.

Under ”Gröna dagen” vill Länstrafiken Kronoberg belysa hållbart resande. Dagen infinner sig under Europeiska mobilitetsveckan som är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Trafikverket har samordningsansvaret för mobilitetsveckan och den äger rum den 16–22 september varje år.

 - Gratis resande för alla på ”Gröna dagen” blir ett fint bidrag från Region Kronoberg för att lyfta fram hållbara resor under mobilitetsveckan, avslutar Joakim Pohlman.

Fakta om erbjudandet

  • *Gäller på länstrafikens bussar och tåg (Öresundståg, Krösatåg och Pågatåg) i hela Kronobergs län - ej SJ tåg
  • Gäller ej närtrafik
  • Gäller 18 september mellan kl 00.00-23.59

 

Kontakt
Joakim Pohlman (S), ordförande trafiknämnden Region Kronoberg
070-331 23 00, joakim.pohlman@kronoberg.se

Mer information om Europeiska mobilitets veckan finns på Europeiska mobilitetsveckan – för hållbara resor och transporter - Bransch (trafikverket.se)

Kontakter

Länstrafiken Kronoberg är en del av Region Kronoberg och har i uppgift upphandla, samordna, planera, utveckla och marknadsföra kollektivtrafiken i länet. Vi ansvarar även för samordning av andra trafikuppdrag efter särskild överenskommelse med respektive kommun eller Region Kronoberg.

Följ Länstrafiken Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Kronoberg

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye