Solna stad

Ändringsbudget ger mer pengar till skolsatsningar

Dela

Skolnämnden får 20 miljoner kronor i extra medel under 2024 för att genomföra nödvändiga satsningar i skolan. Det beslutade kommunfullmäktige på sitt sammanträde måndag 2 september.

Beslutet togs med utgångspunkt i kommunstyrelsens tidigare uppdrag till stadsledningsförvaltningen att ta fram ett förslag till ändringsbudget. De 20 miljoner kronorna var avsedda som extra medel för skolnämndens verksamhet 2025. Med ändringsbudgeten tillförs skolnämnden hela summan redan för innevarande år. Tidigareläggningen finansieras genom en förbättrad skatteprognos.

- Den här är en viktig förändring som ger oss möjlighet att satsa ännu mer på Solnas skolor. Beslutet visar att skolan är och förblir vår främsta prioritet, säger Sara Kukka- Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Ändringsbudgeten medför också att 10 miljoner kronor disponeras till renoveringen av Bergshamraskolans lokaler för det kommande högstadiet.

Härnäst ska skolnämnden arbeta in förslag på åtgärder i enlighet med beslutet, för att sedan ta beslut om reviderad verksamhetsplan och budget.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye