Solna stad

Rekordmånga sommarjobb i Solna i år

Dela

I år sökte ett rekordstort antal ungdomar sommarjobb i Solna. Samtliga fick ett jobberbjudande. 605 av dem tog chansen att arbeta under sommaren. Det är rekord – aldrig tidigare har Solna stad kunnat erbjuda så många sommarjobb.

Förra året förmedlades drygt 500 sommarjobb, året innan cirka 400. Och i år slogs rekordet alltså igen, hela 646 ungdomar sökte sommarjobb via Solna stad. Samtliga erbjöds jobb och 605 tog chansen och jobbade i somras på arbetsplatser runt om i Solna.   

– Det känns jätteroligt att så många ungdomar sökt och att vi har kunnat erbjuda alla ett sommarjobb. Vi jobbar hårt för att fler ungdomar ska få möjlighet att arbeta på sommaren. Därför är det extra roligt att antalet sommarjobb ökat ordentligt de senaste åren och att vi slår nytt rekord igen. Det är ett resultat av bra samverkan med näringslivet i Solna och tydliga politiska prioriteringar, säger Faradj Koliev, ordförande i kompetensnämnden i Solna stad.

Över hälften av alla sommarjobbsplatser var inom den privata sektorn i Solna och övriga var inom kommunala verksamheter. Främst erbjöds sommarjobb inom barn och fritid, äldreomsorg, utomhusbad, park- och gatuskötsel samt fastighetsskötsel och service. För vissa ungdomar blev det sommarjobbande inom kultursektorn, bland annat med filmprojekt, sommarlovsaktiviteter och musikuppträdanden på äldreboenden.  

Ett nytt sommarjobb för i år var inom projektet "Läsa äger" där 32 sommarjobbare arbetade på sommarfritids med att läsa högt för barn på låg- och mellanstadieskolor. Sommarjobbet syftade till att väcka nyfikenhet, läslust och rörelseglädje hos barnen.  

Ditt företag kan också bidra 

Vill du vara med och samverka med Solna stad om sommarjobb nästa år och ge en ungdom en erfarenhet för livet kan du kontakta oss redan nu: sommarjobb@solna.se 

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye