Bolagsverket

Ny rättschef till Bolagsverket

Dela

Maria Monthure tillträder som ny rättschef på Bolagsverket. Hon kommer närmast från Lantmäteriet där hon haft rollen som chefsjurist.

Glad kvinna står i en korridor med händerna på höfterna.
Maria Monthure, ny rättschef på Bolagsverket.

Marias roll som chefsjurist vid Lantmäteriet har bland annat innefattat utveckling av lagstiftning, intern styrning och kontroll samt motverkande av korruption och oegentligheter.

Maria har även bakgrund hos Revisorsinspektionen, i tingsrätten och Svea hovrätt samt som egenföretagare.

– Jag ser fram emot att bidra i det brottsförebyggande uppdraget med de kunskaper jag har förvärvat genom de olika befattningar jag har haft. Självklart ser jag också fram emot att få lära känna alla kloka kollegor närmre. Jag är redo att kavla upp ärmarna och bidra efter bästa förmåga i arbetet att lösa de utmaningar som Bolagsverket står inför, säger Maria Monthure.

– Jag är väldigt glad att Maria börjar hos oss på Bolagsverket. Med sin gedigna erfarenhet och sitt stora intresse för ekobrottsfrågor kommer Maria vara en värdefull spelare i utvecklingen av vår verksamhet, säger generaldirektör Inga Otmalm.

Nyckelord

Kontakter

Följ Bolagsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bolagsverket

Bolagsverket lanserar SSBTGO som underlättar datadelning inom offentlig sektor16.5.2024 08:44:25 CEST | Pressmeddelande

Den 16 maj lanserar Bolagsverket den Sammansatta bastjänsten för grunddata om organisationer (SSBTGO). Tjänsten är en vidareutveckling av tidigare SSBTGU och möjliggör en ökad datadelning bland offentliga aktörer. En ny informationsmodell är framtagen av Bolagsverket, Skatteverket och Statistikmyndigheten SCB. Till detta finns även en ny tjänst för prenumeration på notifieringar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye