Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman visiterar Järna-Vårdinge pastorat

Dela

Den 25-26 september genomför biskop Johan Dalman en visitation i Järna-Vårdinge pastorat. Biskopen kommer bland annat att träffa företrädare för skolorna och leda mässan på onsdagskvällen.

Rickard L Eriksson inga restriktioner

Biskopen kommer till Järna-Vårdinge pastorat för att lyssna och samtala med medarbetare om församlingens glädjeämnen och utmaningar. Biskopen möter även ungdomar och församlingens förtroendevalda, genom representanter från kyrkorådet.

Under dagarna kommer biskopen bland annat att träffa företrädare för skolan, sociala centret Ria och aktörer i tillväxtområdet Kallfors för att diskutera hur kyrkan kan vara en aktiv part i arbetet för samhällets bästa.

Öppna samlingar under biskopsvisitationen:

Onsdag 25 september

Morgonbön
Överjärna kyrka 08.30

Mässa
Ytterjärna kyrka 18.30

Torsdag 26 september

Morgonbön
Vårdinge kyrka 08.30

Biskopsvisitationen avslutas med en visitationshögmässa i Överjärna kyrka den den 6 oktober, kl. 11:00. Då välkomnas även pastoratets nye kyrkoherde Ove Nyman.

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Biskopsvisitationer
Visitationer i stiftets församlingar hör samman med biskopens uppdrag att värna kyrkans enhet och samhörighet. I Strängnäs stift sker detta arbete i den så kallade Strängnäsmodellen. Den bildar en tolvårscykel där visitationer, möten i Strängnäs och årliga möten i församlingen ingår. Genom de regelbundna mötena får församlingen ett kontinuerligt stöd, samtidigt som stiftet bättre kan anpassa sitt arbete efter församlingarnas behov.

Nyckelord

Kontakter

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye